StoryEditorOCM
Ostaloprvi naslov dinama

Draženov dom ovakvo slavlje ne pamti, na kraju se zapjevala i ‘modra‘ verzija velikog dalmatinskog hita

Piše Tomislav Dragobratović/SN
30. svibnja 2023. - 07:28

Jedna od najluđih atmosfera u povijesti Draženovog doma. Čak ni te riječi ne mogu dostojno opisati ono što su Futsal Dinamo i njihovi navijači priredili u sinoćnjem spektaklu. Dvorana je užareno gorila – i doslovno i figurativno. Broj navijača koji se službeno vodi je 4500, a iz provjerenih izvora može se potvrditi da nema onoga koji nije ispustio kapi znoja u onakvoj žegi i atmosferi - pišu Sportske novosti.

Dinamo je po prvi put prvak Hrvatske! Plava momčad slavila je rezultatom 3:1, a do pobjede su ih vodili Kristijan Postružin, Luka Perić i Tihomir Novak, dok je s druge strane pred kraj utakmice neizvjesnost uveo Marko Kuraja.

- Bez riječi sam, želim se zahvaliti se navijačima, izgurali su nas do pobjede s ovim dečkima koji su pokazali fenomenalnu glavu, ovo nije lako i ja im od srca čestitam – zahvalio se trener Dinama Matija Đulvat.

- Ovo je bilo nešto predivno. Neka nas navijači i dalje nastave pratiti, a mi ćemo im pružiti zadovoljstvo - zaključio je.

Atmosfera je bila užarena od prvog do posljednjeg trenutka, a već su na zagrijavanju Omišani osjetili zadirkivanje zagrebačke publike svaki put kad bi loptu poslali na tribine. Prije samo utakmice izašlo je i megafonsko upozorenje – da ovoga puta navijačka piva ostane u svojim čašama, a publika se pristojno suzdržala, sve do posljednjeg sučevog zvižduka kada je krenulo pravo slavlje.

Ne mogu vam ovo opisati, mislim da je ovo najviše pobjeda navijača, oni su izvukli najveći mogući maksimum iz nas i ovo želimo posvetiti upravo njima – ovo je pobjeda Dinama, govorio je nakon utakmice mladi Filip Novak.

- Bilo je malo nervoze, mogli smo riješiti to par minuta prije kraja, imali smo deseterac i jedan skraćeni deseterac – nije ušlo pa je utakmica bila napeta do samog kraja. Svima su nam živci pri kraju, ali mislim da smo na kraju zasluženi prvaci Hrvatske – nadodao je.

Par sekundi prije kraja Omišani su digli bijelu zastavu i slavlje je moglo početi. Ubrzo su na teren uskočili navijači i zajedno s igračima dizali pehar prvaka Hrvatske. Orili su se Bad Blue Boysi s tribina, te je ostatak publike s igračima mogao uživati u najvećim hitovima navijačke grupe.

Piva je počela letjeti posvuda, a horda navijača spustila se u kontroliranom kaosu. Stvarno, može se reći da je slavlje prošlo bez ijednog jedinog incidenta. Boysi su vodili, a navijači na terenu odgovarali. Najveća frka, ako to možemo time uopće nazvati, bilo je ono standardno navijačko komešanje i naguravanje, tako da su i oni koji nisu inače u takvom okruženju iskusili čari prave navijačke fešte.

image
Goran Mehkek/Cropix

Kad je na red stigla BBB verzija Mladena Grdovića ‘Za Dinamo dao bi sve‘ – svi su se sjedinjeno spustili na parket pred poznati refren koji je dodatno zapalio dvoranu. Bio je tu narod svih dobi. Od onih najmlađih, koji su još ponosno tijekom utakmice imitirali BBB, skinuli majice i mahali s njima u zraku, do onih malo starijih, koji su ponosno na leđima nosili ime legendarnog Štefa Lamze.

Još tijekom same utakmice nikakvo događanje na terenu nije moglo poremetiti sjedinjenost sektora u Draženovom domu. Kada se vratar Olmissuma Bilandžić pretvorio u hobotnicu i zaustavio par velikih prilika, gromoglasno navijanje postalo je još ujedinjenije, tresla se cijela dvorana, a s plavog sektora na jednom dijelu je i pala ograda pod pritiskom navijača.

Drugo poluvrijeme Boysi su otvorili skandiranjem legendarnom Mati Čuljku, neprežaljenom malonogometnom velemajstoru i suosnivaču kluba stvorenog 2012. godine, a nakon utakmice još jednoj malonogometnoj legendi, Matiji Caparu i mladom Oskaru Kadrnki. Obojica su tragično preminuli 2018. godine, nakon što su na autocesti A1 iz smjera Jastrebarskog prema Zagrebu doživjeli tešku prometnu nesreću.

Boysi su u Ciboni na kraju pokazali svoje najbolje lice, i na tome im treba skinuti kapu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:51