StoryEditorOCM
KošarkaNba trade

Zanimljive priče oko hrvatskih košarkaša: Dario Šarić na meti Warriorsa, Ivica Zubac na izlaznim vratima Clippersa

Piše R. R.
1. srpnja 2023. - 06:00

Golden State Warriorsi bi ubrzo mogli završiti novi posao, a radi se o Dariju Šariću, navode brojni izvori iz SAD-a. Hrvatski reprezentativac baš dobro pristaje u planovima izgradnje nove momčadi i Warriori su krenuli po taj ugovor.

Šarić je dobar dio karijere proveo i na pozicijama koje mu baš i ne odgovaraju, a ima jako dobar postotak šuta za tri poena. U svojih sedam godina provedenih u NBA ligi u prosjeku ubacuje 11 poena po utakmici, te ima 5.6 skokova i 1.9 asistencija. Warriorsi bi ga mogli dovesti ubrzo, a to bi bio jako dobar potez uprave ovog kluba, jer ne bi bio mnogo plaćen. Zbog ozljede je propustio cijelu 2021/22 sezonu, a protekle nije imao preveliku ulogu u ekipi Thundera. Igrao je prosječno 14.1 minutu, te je ubacio 6.4 poena i imao 3.6 skokova.

Ivica Zubac bi pak mogao ovog ljeta napustiti Los Angeles Clipperse. Ovaj 26-godišnji centar nalazi se među igračima za koje će momčad tražiti potencijalnu razmjenu u narednom razdoblju. Vodstvo Clippersa je hrvatskog centra stavilo na listu za potencijalne razmjene, a potvrdu je dobio američki novinar Jake Fischer.

Los Angeles Clippersi su startnog centra Ivicu Zubca učinili dostupnim za razmjenu uz ideju da to mjesto zauzme veteran Mason Plumlee. S druge strane nisu spremni odreći usluga cijenjenih mlađih igrača kao što su Terance Mann ili Bones Hyland - riječi su Jakea Fischera.

Tako bi na kraju Zubac mogao napustiti Los Angeles. Interesantno je svakako da je od dolaska u NBA ligu 2016. godine stanovnik ovog američkog grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 08:13