StoryEditorOCM
Košarkafinalna serija

Zadar nije dozvolio drugo iznenađenje u finalu, Split poražen na Višnjiku

Piše Dražen Žura
26. svibnja 2024. - 22:21

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 5000.Zadar – Split 92:71 (25: 15, 26:19, 18:23, 23:14).

Suci: Tomislav Vovk, Franko Gracin, Bojan Kruljac.

ZADAR: Davis(4), Klarica, Vujačić, Žganec(20), Mazalin(7), Lakić(11), Mekić, Jambrović, Drežnjak(12), Božić(24), Ramljak(14).

SPLIT: Perković(5), Shorter(11), Sullivan(3), Kalajžić(12), Tišma(21), Runjić, Klepo, Kučić (10), Dubravčić, Pavin, Ljubičić(6), Funderburk(3).

Zadar nije dozvolio drugo iznenađenje u finalnoj seriji za prvaka Hrvatske, osjetio je to Split koji uz poraz na svoje Gripe nosi dva domaćinstva kroz koja će pokušati tražiti nešto više. Jer protiv ovako raspoložene zadarske momčadi nisu imali nimalo izgleda za trijumf! „Baš je dobro vidjeti te opet, staviti ruke na tvoja ramena” – čitaj, dodirnuti pobjedu!

Nešto slično zadnjem ogledu nalikovalo je otvaranje utakmice, međutim, nije dugo trebalo čekati na eksploziju energije zadarske momčadi. Tri njihove „trice” u izvedbi Davisa, Žganeca i Drežnjaka, posve su razbili obranu „žutih”! Raspadala se svakim novim napadom, dok je u napadu bila primjetna sterilnost Slita, što je u konačnici rezultiralo manjom od deset poena. Zadar je, pak, svoju potentnost iskazivao kroz iznimno visoki postotak šuta za dva poena. Zanimljivo, tu su prednost ostvarili dok je na klpui zbog dvije olako zarađene osobne sjedio Božić!

Silinu domaćina na ulasku u drugu četvrtinu zakucavanjem je iskazao Drežnjak, dok je titula NBA blokade pripala kapetanu Ramljaku, koji je uz ovaj podatak imao i odličnu realizaciju. Golemih 32:15, Zadar je ostvario u trinaestoj minuti, onda se Funderburk potrudio „ tricom” vratiti svoje u „normalu”, kasnije mu je na sličan način pomogao Kučić iza kojeg je stalo tri plus dva, nešto ranije ukazao se Shorter. Međutim, kad se činilo kako će se gosti uvesti u povoljniji rezultat, Božić jednim šutom za tri poena, potom Žganec s dva odagnali su takvu mogućnost. Istina, Shorter se udružio sa zvukom sirene i zabio „tricu” koja je Splićane spustila ispod minus dvadeset uoči poluvremena.

Nada se gostima ukazala na ulazu u treću dionicu, dva slobodna bacanja Shortera, potom tri poena Tišme. I onda se krenulo u distorziju košarkaškog duha. Gotovo sve što je prolazilo kroz mrežicu dolazilo je s crte „slobodnjaka”, dok je nadu u moguće zbivanja ponudio Božić koji je imao dva plus jedan! I to ne jednom nego i drugi put. K tomu svojom silinom probijao je gostujuću obranu, a nešto ranije Tišma je s tri poena nakratko zabrinuo Zadrane, jer su se spustili na minus jedanaest(63:52). iza čega je uslijedila opisano Božićevo razdoblje. Iza toga je Tišma ponovo namjestio ruku za „ tricu”, malo kasnije i zakucao, međutim, gosti su radili brojne pogreške koje se nije moglo nadoknaditi ničim. Zadar je u zadnju četvrtinu ponio dvanaest viška i sve to podebljao, te pridodao nekoliko atraktivnih poteza!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 13:59