StoryEditorOCM
Košarkaokrnjeni derbi

Zadar kao gost očekivano lako slavio protiv Cibone

Piše Dražen Žura
28. rujna 2023. - 21:08

Gotovo cijeli tjedan prije 1.kola FavBET Premijer lige bilo je poznato kako će se Cibona zbog financijskih problema, posljedično i nemogućnosti registracije novopridošlih igrača, krenuti i nekadašnji derbi, sa samo petoricom od lanjske sezone (Radovčić, Vuković, Aranitović, Majcunić, Perasović), te novim trenerom Jakšom Vulićem, koji je u zapisnik uveden kao službena osoba, teško moći oduprijeti moćnom Zadru.

I bi tako ! Cibona, posebice u prvoj dionici nije imala načina kako se oduprijeti Zadru, koji je brzinski stigao do 17 poena viška. I onda je u tim trenucima sve upućivalo na katastrofu „ vukova”, međutim, s 9:0 na otvaranju druge četvrtine spustili su se do minus pet!

Ali, nisu dugo izdržali, jer je zadarska momčad unatoč velikom broju izgubljenih lopti kojima su „ hranili” Cibonu, podignula razinu energije kojom su stvarali prednost za 16 viška na poluvremenu!

I onda se dogodila treća dionica u kojoj su domaćini s četiri „ trice” napravili novo približavanje. Međutim, kako se u prvom poluvremenu, Arijan Lakić raspucao jednako na šutu za dva i tri poena.

Još izraženije je to u trećoj dionici učinio kapetan Ramljak koji je pogodio četiri puta za tri poena i tako nije dozvolio Cibonino približavanje. K tomu, očekivano su domaći igrači onemoćali u zadnjih deset minuta, što je Zadru otvorilo put do lagane pobjede!

U konačnici jedna mala zanimljivost, Zadrani su „ ispalili” 39 „trica”, a realizirali četrnaest!

Cibona – Zadar 81:99

ZAGREB – Dvorana: KC „ Dražen Petrović”.

Gledatelja: 200. Cibona – Zadar 81:99 (21: 35, 19:21, 26:22, 15:21).

Suci: Josip Jurčević, Branimir Galić. Leo Roglić.

CIBONA: Vuković (8), Radovčić, (23), Majcunić (14), Pavković(2), Aranitović (12), Perasović (22), Jakić, Crnogorac, Ferederber, Bandov, Krizmanić.

ZADAR: Klarica (9), Vujačić, Žganec (15), Mazalin (14), Njegovan(2), Lakić (15), Jambrović (7), Drežnjak (12), Grbić, Božić (6), Ramljak(19).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 08:18