StoryEditorOCM
KošarkaNa Gripama

U gradu pod Marjanom bi domaćinstvo Kupa, Split zainteresiran za organizaciju završnice

4. siječnja 2024. - 10:36

Split je zainteresiran za domaćinstvo završnice SuperSport Kupa Krešimira Ćosića.

Uvjerljivom pobjedom kod Zaboka u osmini finala 23. prosinca ‘žuti‘ su izborili plasman na završni turnir kupa. Na završnici koja će se igrati od 13. do 17. veljače će nastupiti osam momčadi. Uz Split na Final Eightu će nastupati još i Zadar, Cibona, Cedevita Junior, Dinamo, Kvarner 2010, Vrijednosnice Osijek i Dubrava. Parovi četvrtzavršnice se izvlače, kao i parovi poluzavršnice.

Split je posljednji put domaćin završnice kupa bio 2019. godine, prvi put nakon čak 16 godina. Od tada je prošlo već pet godina. Ukupno se u gradu pod Marjanom tek tri puta igrala završnica kupa od hrvatske samostalnosti, 1999., 2003. i spomenute 2019. godine. Prošle godine završnica kupa igrala se u Zagrebu, a 2021. godine u Rijeci.

image

Zadnji Splitov trofej Kupa Krešimira Ćosića 2004. godine

Dragan Matić/Cropix

Split već čak 20 godina čeka na osvajanje trofeja u Kupu. Splitu je osvojeni Kup Krešimira Ćosića u Jazinama košem Roka Lenija Ukića na izdisaju susreta s domaćinom 2004. godine bio ujedno i ukupno zadnji osvojeni trofej. Posljednji naslov prvaka i jedini u Hrvatskoj Split je osvojio godinu ranije. Branitelj naslova je Cibona koja je lani u zagrebačkom finalu bila bolja od Cedevite Junior.

image

Zadnji Splitov trofej Kupa Krešimira Ćosića 2004. godine

Dragan Matić/Cropix

HKS bi ovih dana trebao vidjeti koliki je interes za domaćinstvo završnice pa će sukladno tome raspisati i uvjete za organizaciju Final Eighta te potom donijeti odluku od domaćinu.

image

Cibona je lani osvojila Kup Krešimira Ćosića

Davor Pongračić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2024 17:40