StoryEditorOCM
Košarkadebakl

Trener ‘žutih‘ Slaven Rimac otvoreno: ‘Ne treba se skrivati, izgledamo jako loše. Malo je reći da sam zabrinut...‘

Piše Frane Vulas
30. listopada 2023. - 22:09

Košarkaši Splita na Gripama su doživjeli bolan poraz od oslabljene Cibone (57:63) koja je zbog dugova i blokade registracije igrača nastupila sa samo šestoricom igrača u rotaciji, od toga petoricom seniora, a tek devetoricom u zapisniku koji su do te brojke popunili juniori. To je prvi poraz ‘žutih‘ u domaćem prvenstvu u šestom kolu, bolji je samo Zadar sa skorom 6-0, ali jako zabrinjavajući zbog blijede predstave. Trener Splita Slaven Rimac je poslije poraza tijekom kojeg su i navijači ‘žutih‘ u nekoliko navrata bučno izražavali negodovanje otvoreno kazao.

- Nema se što reći, jedna jako loša utakmica s naše strane, bez samopouzdanja. Činilo se kao da svi čekaju da se utakmica sama od sebe dobije što je na bilo kojem nivou nemoguće. Ne treba bježati, ni skrivati se. Izgledamo jako loše. Malo je reći da sam zabrinut s obzirom da ćemo još neko vrijeme igrati bez Gnjidića i Ljubičića. Težak raspored je ispred nas. Ne možemo igrati na ovakav način, bez samopouzdanja. Cibona je zabila 63 poena, ali naših 57 na domaćem terenu... Neki naši igrači koji imaju kvalitetu su ostali na baš mizernom učinku i to je jako zabrinjavajuće – rekao je trener ‘žutih‘.

Kapetan Splita Mate Kalajžić vratio se poslije ozljede, ali daleko je od forme s početka sezone. No, on ima donekle opravdanje. Za razliku od većine momčadi koja izgleda loše.

- Težak domaći poraz. Čestitam momčadi Cibone. Nismo došli na utakmicu. Koliko god smo imali svojih problema s ozljedama i svime to nije razlog da ovako izgubimo kući od momčadi koja igra s petoricom. Trebamo skupiti glave i okrenuti se drugim utakmicama. Nastavit ćemo se boriti – najavio je Kalajžić.

Kapetan Cibone Krešimir Radovčić je istaknuo aplauz koji su na koncu susreta zaradili igrači njegovog sastava.

- Pohvalio bih atmosferu koja je bila prava sportska. Bila je to klasična utakmica Splita i Cibone, s malo koševa, puno ‘tuče‘. Pohvala mojoj momčadi na borbi. Mučimo se, igramo s petoricom plus još jedan dečko koji uđe. Pokazali smo karakter.

- Večeras nas je lopta nagradila za izuzetnu požrtvovnost i veliki trud. Utakmica nije bila pretjerano kvalitetna. Nismo imali previše rješenja. Pokušali smo sa zonskom obranom koju smo igrali skoro kroz cijeli susret poštedjeti ovih pet igrača jer znate da imamo samo pet seniora, usporiti ritam utakmice i Split. Došli smo do bodova koji će nam puno značiti za samopouzdanje u sljedećem periodu jer smo u velikim teškoćama. Ukoliko se nešto ne riješi po pitanju tih blokada, bit će nam sve teže i teže – naglasio je trener Cibone Jakša Vulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 08:48