StoryEditorOCM
Košarkažuti u zagrebu

Prvaci drame traže nastavak pobjedničkog niza u derbiju protiv Dinama

7. siječnja 2024. - 07:38

Košarkaši Splita nastavak pobjedničkog niza tražit će na gostovanju kod Dinama u Zagrebu u sklopu 15. kola Favbet Premijer lige (16.30 sati, prijenos MaxSport 1).

Momčad trenera Slavena Rimca zadnjih je dana prošle i na početku ove godine upisala pobjede na dramatičnim gostovanjima u regionalnoj ligi kod SC Derbyja (u zadnjoj sekundi) i Igokee (nakon produžetka). Na petom gostovanju u nizu ‘žuti’ traže četvrtu pobjedu (poraženi su samo kod euroligaške Crvene zvezde), odnosno 13 pobjedu u posljednjih 15 susreta ukupno u svim natjecanjima (hrvatsko prvenstvo, Admiral Bet ABA liga i SuperSport Kup Krešimira Ćosića).

Split se i dalje muči s ozljedom centra Krešimira Ljubičića koji je sve bliže povratku na teren nakon loma prsta ruke, ali i kada se vrati trebat će mu vremena da se vrati i u natjecateljsku formu. U ovom susretu, odnosno domaćim natjecanjima do ožujka, pravo nastupa nema Vito Kučić, 21-godišnji razigravač koji se priključio iz Cedevite Junior poslije odlaska Lovre Gnjidića u Megu.

U domaćem prvenstvu vodi Zadar s omjerom pobjeda i poraza 14-1, drugi je Split sa skorom 12-2 kakav ima i Cibona, dok je četvrti Dinamo koji je na 14-4. Sastav trenera Josipa Sesara u ovom susretu traži prvi veliki skalp ove sezone, prvu pobjedu nad nekom od tri najbolje momčadi lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 00:02