StoryEditor
Košarkahrvatska - švedska (18:30)

Hrvatska u studenome nije najbolje otvorila kvalifikacijski ciklus za odlazak na SP 2023., danas mora pobijediti

Piše Dražen Žura
25. veljače 2022. - 11:05

Hrvatska košarkaška reprezentacija u studenome nije najbolje otvorila kvalifikacijski ciklus za odlazak na SP 2023. u Japanu, Filipinima i Indoneziji. 

“srušili” su nas Slovenija i Finska, pa je odstupio izbornik Veljko Mršić koji je preuzeo Breogan, čime je „povrijedio” odluku HKS-a koja je govorila da se ne može voditi istodobno klub i reprezentaciju. Pravilo se promijenilo, a umjesto Mršića izabran je Damir Mulaomerović, ujedno i trener Cedevite Junior.

Njemu i izabranicima predstoje dvije važne utakmice protiv Švedske, prva u Zagrebu,  druga u Norrkopingu. Imaju li naši pravo na poraz(e)? Nemaju. Nije uspjela akcija Dina Rađe, predstojnika reprezentacija, koju je vodio u Kazanju, ne bi li tamošnje čelnike uvjerio da nam je prijeko potreban Mario Hezonja. Druga neuspješna komunikacija dogodila se s Efesom, u želji da se Krunoslav Simon nakon obaveza u Euroligi pojavi u Švedskoj! Od ranije suočen s činjenicom da ne može računati na NBA igrače, Mulaomerović mora debi igrati s onima koje ima na raspolaganju.

- Savez se potrudio, napravio sve da neki igrači budu ovdje s nama, no situacije koje nisu u našoj ingerenciji nam ne idu u prilog, tako da je oko 90 posto izgleda da su igrači koji su na pripremama ti koji će biti u kombinaciji za utakmice - kazao je Mulaomerović na presici tri dana prije prvog ogleda sa Švedskom. A ta dva ogleda sa Švedskom će uvelike odrediti plasman u C skupini  iz koje u drugi krug idu tri momčadi.

Utakmica se igra večeras, s početkom u 18.30 sati, u KC Dražen Petrović u Zagrebu.

Momčad

Roko Badžim, Danko Branković, Filip Bundović, Mateo Drežnjak, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Filip Krušlin, Pavle Marčinković, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Roko Rogić, Matej Rudan, Sven Smajlagić, Željko Šakić, Tomislav Zubčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2022 22:57