StoryEditor
Košarkadvije su točke

Gradsko vijeće izglasalo trebalo raspravljati o statusu KK Splita: pronalazak strateškog ulagača i aneks o gradskom ulaganju u školu košarke

3. veljače 2021. - 14:51

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Splita jedna od tema bit će i Košarkaški klub Split. Pred vijećnicima će biti čak dvije točke dnevnog reda o „žutima”, jedna vezana za pokretanje postupka pronalaženja strateškog ulagača u KK Split i prodaje dionica, a druga o aneksu ugovora o ulaganju u klub kojim bi se istom odnosno omladinskom pogonu pomoglo s dodatnih milijuna kuna.

Većinski vlasnik Grad Split koji ima 88,25 posto dionica kluba za 63,25 posto dionica potražuje minimalno četiri milijuna eura. Grad bi po ovim planovima zadržao kontrolni paket od 25 posto plus jedne dionice. Grad Split bi prema ovom zaključku ovlastio dogradonačelnika Antonija Kuzmanića da raspiše javni natječaj.

- Kriterij odabira najboljeg ponuditelja je visina ponuđene cijene za kupnju dionica, visina ulaganja u KK Split s.d.d. u narednih pet godina i vizija razvoja kluba – stoji u zaključku o kojem će se očitovati vijećnici.

Obje točke već su bile na dnevnom redu sjednice GV-a 26. travnja koja je zbog nedostatka kvoruma prekinuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 21:07