StoryEditorOCM
KošarkaMaksimalan iznos

Charlotte Hornets potpisali petogodišnji ugovor s mladim braničem za nevjerojatnih 260 milijuna dolara

Piše R. R.
1. srpnja 2023. - 23:44

LaMelo Ball ostaje i narednih pet godina član Charlotte Hornetsa. 21-godišnji košarkaš je dogovorio maksimalan ugovor od 260 milijuna dolara s ovom franšizom čiji je član od dolaska u najjaču ligu svijeta.

Nije Hornetsima smetalo to što je LaMelo propustio 84 od mogućih 246 utakmica tijekom tri sezone. Imao je ozbiljne probleme s ozljedama, no na kraju je ipak dobio maksimalnu cifru.

Novi ugovor za sjajnog playmakera znak je da će novo vodstvo kluba graditi ekipu oko njega, a on je u prošloj sezoni bio zaista odličan s 23.3 poena, 8.4 asistencija i 6.4 skokova po utakmici.

Tijekom tri sezone u Hornetsima Ball je na prosjecima od 19.4 poena, 7.3 asistencije, 6.4 skokova uz jako dobar postotak šuta od 42.6 posto za dva i 37.7 posto za tri.

LaMelo Ball navodno nije potrošio ni dolara od svog dosadašnjeg NBA ugovora. To je mladi košarkaš potvrdio u razgovoru za ESPN i poprilično je iznenadio sve.

- Ne trošim novac od NBA ugovora. Pametniji sam od toga - rekao je prije nekoliko mjeseci u razgovoru za ESPN.

Ispostavilo se da Ball ima zanimljiv biznis sa strane. Zarađuje jako dobre svote iznajmljujući svoj Rolls Royce i to mu donosi dodatnu zaradu. Također, dosta novca mu dolazi i od sponzorskih ugovora, pa nije nikakvo čudo što novac od NBA ugovora još uvijek ne želi trošiti.

Ball je 2020. godine sa Charlotte Hornetsima potpisao rookie ugovor vrijedan 35,6 milijuna dolara za četiri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 11:30