StoryEditorOCM
Hajdukšticali se

Vapaj za spas posrnulog diva s Poljuda: Pomozite nam, doktore! Spasonosni dvojac našao se u Međugorju i pohitao u Split

Piše Sport SD
27. kolovoza 2024. - 08:34

Dok se čeka neki novi sličan scenarij, neki novi zamah i ozbiljan napad Hajduka na titulu prvaka, na današnji je dan prije 20 godina u Slobodnoj Dalmaciji objavljen tekst s ovim naslovom:

‘Pomozite nam, doktore!‘.

Doktor je Baka, legendarni Blaž Slišković, ni više ni manje, a u to doba kada je portal bio u zapećku, glavne su objave još uvijek bile na papiru. Slišković je kao novi trener predstavljen na Poljudu 26. kolovoza, a dan kasnije u svim je tiskanim medijima to bila glavna vijest.

image

‘Slobodna‘ prije 19 godina

Arhiv Sd/

Hajduku je trebao doktor, adio Ivanu Kataliniću, spasi nas, Blaž.

- Startamo od nule, u ovom trenutku nitko od igrača nije otpisan. Nismo čudotvorci ni ja ni moj pomoćnik Mišo Krstičević. Želimo karakterno upoznati igrače jer karakter je važan koliko i njihove sposobnosti s loptom. Što će ti znalac ako nije karakteran? Do sad od Hajduka nisam vidio puno ono što bih želio i što mislim da Hajduk mora igrati. Veseli me što mi uprava nije nametnula imperativ iako je jasno da Hajduk uvijek mora pucati na prvo mjesto - kazao je na inauguraciji Baka.

Branko Grgić kao predsjednik i Fredi Fiorentini kao direktor oživotvorili su ideju najbližih Grgićevih ‘suflera‘ za stručna pitanja, Ante Žaje i Igora Štimca, da se napravi rez u momčadi koju je potresala kriza igre i rezultata. 

image

Split,11.04.2005.SPORT Hajduk- Blaz SLISKOVIC i Branko GRGIC Foto Bozo VUKICEVIC

Slišković iz Sarajeva i Krstičević iz Ploča našli su se u - Međugorju. I pohitali za Split. 

- Vozimo se magistralom i vidimo natpis Split... Pita me Mišo imam li tremu? Ma što ću sad imat tremu, zvali su nas da napravimo pos‘o i napravit ćemo ga. Poziv Hajduka se ne odbija, kad su me došli nagovoriti da uzmem Hajduk nije im trebalo nego pola minute... - ispričao je Slišković.

Prije dolaska Bake Igor Štimac je preuzeo odgovornost za loše rezultate na sebe i povukao se s pozicije koordinatora za struku.

- Volio bih ga imati uza sebe jer je sklapao momčad i poznaje situaciju... - govorio je Slišković.

I vratio se Štimac, ali kao trener u travnju 2005. kada je smijenjen Slišković, a vratio se on. I dovršio posao osvajanja titule. Koja je ostala zadnja evo do danas. Malo bi tko u tom trenutku vjerovao u ovako dugi post splitskog kluba.

image

Vlatko Đolonga i Vladimir Balić slave naslov prvaka

/Jakov Prkić/cropix
image

Darko Miladin s navijačima Hajduka slavi naslov prvaka Hrvatske 2001. godine nakon povratka iz Varaždina u Split

Tom Dubravec/Cropix/
image

Niko Kranjčar slavi pobjedu nad Varteksom i Hajdukovu zadnju titulu

/Jakov Prkić/cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 13:05