StoryEditor
Hajdukpod povečalom

Sudački ekspert ‘Slobodne‘ Goran Tenžera komentirao je sudačke odluke na Rujevici: Gol Hajduka nije trebalo poništiti

1. ožujka 2021. - 17:20
Matija Djanješić/Cropix

Batinić i mrkva. Mrkva je bila za Rijeku, a batina za Hajduk. Takav nam je dojam bio nakon obje sporne situacije kako ih je presuđivao sudac Damir Batinić iz Osijeka. Već smo u izvješću apostrofirali dva polemična detalja, a oba su otišla na stranu – Rijeke. U dvojbi – kontra Hajduka.

Istini za volju iz Hajduka ne lamentiraju, ove su sezone zauzeli taj stav da će šutjeti, puštaju ostale klubove da negoduju i prate razvoj situacije.

Goran Tenžera, naš redoviti ekspert za sporna pitanja i sam nekoć prvoligaški sudac, komentirao nam je sudačke odluke na Rujevici, bez dlake na jeziku:

- Nije trebalo poništiti gol Hajduka, jer se radilo o pogrešci vratara koji je ispustio loptu prije bilo kakvog kontakta s Livajom. Kad vratar napravi grešku, ne treba ga žalit, ne gleda ga se više kao zaštićenog u petercu. Njemu je lopta ispala, izgubio je posjed lopte i tu se našao igrač Hajduka koji regularno postiže pogodak. Sav naknadni kontakt Livaje i vratara nema težinu da bi se zbog toga svirao prekršaj i poništio pogodak.

- Kod druge situacije nije mi jasno je li Batinić svirao ruku Dolčeka ili prekršaj Atanasova. Igranje rukom je dvojbeno pošto se nalazila uz tijelo i mislim da je sudio prekršaj i po meni je taj prekršaj postojao – rekao je Tenžera.

Tako secira naš stručnjak i djelomično pobija naš dojam kako se nad suđenje nadvio pritisak kojem je u posljednje vrijeme izložena sudačka organizacija, baš od strane Rijeke.

Sudačka komisija je nema tome davno - raspuštena, a formiranje nove očekuje se tijekom ožujka.

Batiniću je ovo posljednja sezona da sudi, a kroz minuli niz godina ne spada u one od kojih bi navijači „bijelih” zazirali.

Sada se kombinira da bi baš Batinić mogao naći mjesta u novom sazivu sudačke komisije i čak postat njen novi predsjednik, dok je iz Dalmacije na primjer Edi Šunjić taj kandidat za člana.

Još se ne zna bi li komisija imala petoricu ili pak sedmoricu članova, predstoje tek završne konzultacije.

Međužupanijski nogometni odbor Slavonije predložio je Damira Batinića i Antu Vučemilovića za novu komisiju, ovisno da li će brojati sedam ili pet članova, te Batinića za predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2021 20:52