StoryEditorOCM
Hajdukznao se scenarij

Spremala se velika čistka u slučaju poraza, Gattusa bi smijenili, ali tu ne bi bio kraj, ovo je bio plan...

14. rujna 2024. - 10:56

Nogomet je veličanstvena igra, kao život, nepredvidljiv. Mnogi su znali i "znali" unaprijed scenarij, što će se dogoditi ako Hajduk izgubi od Dinama? A poraz "bijelih" (poput psa dalmatinca šarenih) bio bi kao nešto normalno sukladno posljednjim rezultatima i događajima: uspjesima Dinama i na europskoj poziciji, te svađama unutar Poljuda i tankim igrama Hajduka.

Dakle, Hajduk izgubi, Gattuso bude smijenjen, a onda krene raščišćavanje u klubu i što uprava, što nadzornici, svi odu ća!!!

Do Nove godine, uz demokratske procese, dobili bismo najprije i novog trenera, možda prijelazno rješenje do nekog trajnog, ali i funkcionere na upravljačkim pozicijama.

image
Damir Krajac/Cropix

Zašto oni? Snose svoju krivicu: nadzornici nisu dobro nadgledali Jakobušića, neki su navodno povezani i s politikom što se prije nije znalo(?!), potom predsjedniku, nakon Bilića, trebaju veće ovlasti, ne kao Jakobušiću, ali da se ne  pretvori u fikus kao Bilić i napokon, rekosmo, doveo bi se razvojni trener, što se kaže, koji bi ponajviše vodio računa o mladima.

No, Gattuso je mislio drugačije, zatvoren na treningu, dobro je pripremio momčad i uhvatio Dinamo na krivoj nozi.

image

Ivan Bilić

Damir Krajač/Cropix

Ne samo da nije izgubio, nego je pobijedio uz dojmljivu taktičku prezentaciju, na stranu što je Dinamo imao neke šanse, ali to ne znači ništa, nije ih iskoristio i pobjeda Hajduka je kristalno čista, kao suza.

Gattuso je veliki pobjednik u Maksimiru i sad nas čak pitaju je li mu predsjednik Bilić čestitao, na što nam je teško eksplicitno odgovoriti, jer naprosto nismo vidjeli taj trenutak, što ne znači ni da jest, ni da nije, ali to je sad najmanje važno.

Bitno je naglasiti da je pobjedom Gattuso doveo Hajduk u pat-poziciju usred razmišljanja o hitnom raščišćavanju nakon eksplozije "nine-eleven", sve oko 11. rujna u Hajduka (smjena Kalinića, press Kalinića, odgovor Bilića, uskraćivanje pressice Gattusu). Gattusa se, vidjeli smo poslije utakmice, nije dalo ušutkati.

image
Damir Krajac/Cropix

Svaki hajdukovac uživa u pobjedi, ali kažemo vam, rečeni scenarij, "smjena trenera i svi vanka" bio je nacrtan i nije da su to sad tlapnje i konstrukcije, ima u tome istine uz mnoge dojave "dubokih grla" koji znaju gdje "master mindovi" kroje kadrovske križaljke.

Pat pozicija. Grande Rino! Veliki Livaja. Uostalom, do Nove godine vidjet ćemo tko će se sve održati na svojim pozicijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. rujan 2024 11:07