StoryEditorOCM
Hajdukhajduk na bledu

Šarlija nakon prve provjere u Sloveniji: ‘Trenerovi zahtjevi su veliki, ali to tako treba biti‘

Piše krešimir milić
3. srpnja 2024. - 20:15

Nakon utakmice Hajduka s Radomljem porazgovarali smo sa Zvonimirom Šarlijom koji nam je prokomentirao prvu provjeru u Sloveniji, a i ritam u kojem se hajdukovci spremaju za nadolazeću sezonu. 

- Sigurno da smo malo umorni, ali to je normalno za pripreme. Ne bi bilo dobro da smo sad nešto svježi i poletni. Mislim da je bila dobra utakmica. Radomlje se baš pokazalo kao dobar protivnik, nije nam drago što smo izgubili, ali nema veze to je prijateljska utakmica. Nastavljamo raditi kao dosad i idemo dalje.

Kakav je Gattuso kao trener? Jesu li treninzi teški i zahtjevni?

- Pa jesu. Čini mi se da nam je trenutno najbitnije da uvedemo taj mentalitet da radimo puno, da imamo disciplinu, da znamo kako se odnositi prema klubu, nogometu i suigraču. Zahtjevi su veliki, ali mislim da to tako treba biti. 

Hoće li vi u obrani imati drugačiju ulogu? Koje zahtjeve trener stavlja pred vas?

- Po ovome što smo dosad radili nekih promjena će biti, nekako će se defenzivno uzimati malo više rizika. No, svakako je rano još o tome pričati i nije na meni da o tome pričam. To je na treneru i ima još dosta do prve utakmice da nam objasni sve točno što želi i kako ćemo izgledati.

Sustav igre?

- Sustav kao sustav. To je već pomalo dosadna tema jer sustavi su samo kako počneš kod izvođenja s centra. Poslije je sve prilagodba na situaciju, protivnika i svoju ekipu. Koji god sustav se igra nogometni zahtjevi su slični. Nema tu neke mudrolije - zaključio je Šarlija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 20:18