StoryEditorOCM
Hajdukjedan manje

Prvi od Kalinićevih otpisanih uskoro odlazi s Poljuda, slijedi mu povratak u domovinu nakon raskida suradnje s Hajdukom

Piše K. M.
5. srpnja 2024. - 18:38

Tri su imena iz prošlogodišnjeg kruga prvotimaca, točnije rotacije prve momčadi, otpisana su uoči priprema. Znamo svi o kome se radi pa da ponovimo još jednom da su to Yassine Benrahou, Leon Dajaku i Ferro, igrači kojima sportski direktor Nikola Kalinić nije osigurao kartu za pripreme na Bledu s Gennarom Gattusom. Kako se već neko vrijeme šuška najbliže odlasku je potonji, a izgledno je da će doći do sporazumnog raskida ugovora koji ima s Hajdukom. 

Ferro ima ugovor do 2026. godine s Hajdukom, a za njega je i plaćena odšteta Benfici. Puno se nada polagalo u njega i njegov potencijal koji je imao u mlađim kategorijama, a kasnije i kao prvotimac lisabonskog velikana, samo od toga nije bilo ništa. Kad je prvi put došao na Poljud kao posuđen igrač djelovao je kao pojačanje, a u drugom mandatu, ovom kad je kupljen, više to nije bio. 

Imale su tu ulogu u neostvarivanju na Poljudu i ozljede zbog kojih je dugo izbivao s terena. 

Tako je najizglednije da će uskoro biti objavljen njegov odlazak s Poljuda i službeno.

O tome su se raspisali i Portugalci, koji tvrde da je Ferro već raskinuo ugovor s Hajdukom i da je njegova nova sredina Estrela Amadora, klub iz okolice Lisabona koji se prošle sezone borio za ostanak u portugalskom prvenstvu. Portugalski novinar Sebastiao Sousa Pinto navodi da se Ferro u domovinu vraća kao slobodan igrač nakon raskinutog ugovora s Hajdukom te da mu slijede liječnički i potpisivanje dugogodišnjeg ugovora kojeg ima na stolu. 

S Poljuda bi uskoro trebao i Dajaku, za kojeg postoji interes u rodnoj mu Njemačkoj, a za Benrahoua još nema konkretnih upita. Ukoliko i oni pronađu klub s ponudom odgovarajućom za Hajduk, kao što je i Ferro napravio, klub im sigurno neće raditi probleme u odlasku s Poljuda. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 18:39