StoryEditorOCM
HajdukPod povećalom

Poslije kaosa u Splitu, navijači Hajduka stižu u ‘kavez‘ u Rijeku. Policija odredila ‘pravila igre‘, evo poruke Torcidi

Piše Sport SD
6. travnja 2024. - 10:23

Još se sliježu dojmovi i zbraja velika šteta nakon navijačkih nereda poslije polufinalnog susreta kupa između Hajduka i Dinama u srijedu na Poljudu, na stadionu i po gradu Splitu, a već nam slijedi novi derbi. U nedjelju navečer Hajduk je gost Rijeke u derbiju SuperSport HNL-a (19.30 sati).

Navijači Hajduka očekuju se na Kvarneru, u onom broju koliko ih može stati na gostujuću tribinu na Rujevici, u tzv. ‘kavez‘. Tom prilikom, ususret jadranskog derbija, Policijska uprava primorsko-goranska izdala je posebnu obavijest za sve navijače. Utakmica je uobičajeno proglašena susretom visokog rizika, a nakon srijede sve će biti pod posebnim povećalom.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama  visokog rizika i  sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima, Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakonu o javnom okupljanju.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja gostujućih navijača, pozivamo sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama.

Obavijest za posjetitelje/gledatelje

Ulazi na stadion Rujevica bit će otvoreni od 17.30 sati. Pozivaju se gledatelji da do stadiona dođu ranije, kako bi se izbjegle prometne gužve i čekanje na ulazima na tribine te da na vrijeme i bez žurbe zauzmu svoja mjesta.

Prihvat gostujućih navijača

Gostujuće navijače prihvatit će policijski službenici na Kikovici, na autocesti A6 te ih pozivamo da na navedenu lokaciju dođu do 16.30 sati, kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona Rujevica u Rijeci.

Gostujućim navijačima se preporučuje da za odmor i točenje goriva koriste odmorišta prije punkta predviđenog za prihvat navijača, budući da će policijski službenici bez stajanja osiguravati preprate gostujućih navijača od izlaza s autoceste do stadiona.

Na stadionu osigurana je prodaja bezalkoholnih pića i hrane - stoji između ostalog u obavijesti policije.

image
Cropix
image
Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 01:41