StoryEditorOCM
Hajdukgazda je rekao ne

Poljud ostao samo želja, Toma Bašić otkrio zašto je propao posao: ‘Hajduk je dao maksimum...‘

Piše Sport SD
6. rujna 2024. - 10:50

Nakon što mu je propao transfer u Hajduk Tomu Bašića dočekalo je još jedno neugodno iznenađenje. Naime, Bašić nije na popisu registriranih igrača Lazija za aktualnu ligašku sezonu, nakon završetka prijelaznog roka u Italiji trener Marco Baroni predao je službenu listu za Serie A. A isto vrijedi i za Europsku ligu koju je Baroni prijavio nekoliko dana ranije, Bašić nije među odabranima.

Priča oko povratka Tome Bašića na Poljud trajala je nekoliko dana, činilo se da je sve dogovoreno, ali onda preokret. Lazio i Hajduk su se dogovorili, veliki dio od plaće trebali su platiti Rimljani, čekala se samo potvrda jednog čovjek. Ali, predsjednik i vlasnik Lazija Claudio Lotito je rekao ne. Lotitu ovaj posao nije imalo smisla, htio je da Hajduk pokrije veći dio igračeve plaće, razlika ponude i potražnje se kretala u okvirima od 750 tisuća eura. 

image

Bašić u dresu Lazija

AFP

U razgovoru za 24sata Toma Bašić otkrio je zašto je propao povratak na Poljud.

- Hajduk je sa svoje strane dao maksimum, i više od toga, ispregovarali su sve što je trebalo i sve je bilo u rukama predsjednika Lazia Claudia Lotita, kojemu se prijedlog nije svidio i nije dao zeleno svjetlo da se posao dovrši. To je jedini razlog zbog kojeg se nisam vratio na Poljud - kazao je Bašić, demantirao je i naklapanja o inzistiranju na visokim primanjima:

- Dapače, bio sam se spreman odreći dijela primanja. Jednostavno, predsjednik je tako odlučio i tu se ništa nije moglo promijeniti. Žao mi je, naravno da mi je žao i da bih volio opet zaigrati za Hajduk, ali jednostavno nije bilo moguće ovaj put, izjavio je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 12:47