StoryEditorOCM
Hajdukonaj koji reži

Odjek s Apenina: Gattuso će razbucat‘ svlačionicu, stvorit grupu igrača, ima važne komponente koje su neophodne Hajduku

Piše Slaven Alfirević
12. lipnja 2024. - 22:51

Gattuso trener Hajduka, imalo je dakako je i velikog odjeka u nogometnom svijetu, na Apeninima, Gattuso je omiljeni reprezentativac Italije, bio je član Milana, premda je porijeklom s juga, iz Kalabrije, 13 sezona proveo je u MiIanu, na sjeveru... U slavnoj postavi veznog reda Gattuso, Seedorf, Pirlo, pa dodajte malo naprijed Kaku, a u špicu su bili Pippo Inzaghi i Ševčenko. To je bilo to, prvo remek-djelo Carla Ancelottija, Milan europski prvak.

Svjetski prvak s Italijom 2006. na SP u Njemačkoj, a u trenerskoj karijeri Milan, Marseille, Napoli i Valencia, četverolist je snažnih klubova, na koji će neuki odmah pasti u nesvijest, jak mu je curriculum, ali budimo iskreni, uspjeh je pravi izostao i Gattusu dobro dolazi Hajduk da oživi, osvijetli svoju karijeru, baš kao što se i Hajduk pokriva velikim, golemim nogometnim imenom. Ne i trenerskim, ali nemojmo ga odmah kuditi. Za Hajduk je on svemirski brod s planete "calcio".

image
Filippo Monteforte/AFP

Hoćemo reći, puno su veći treneri zanatlije bili Edoardo Reja, kao neprijeporni autoritet talijanskog kova, a i Paolo Tramezzani koji je stigao u Hajduk s bogatijim iskustvom trenerovanja.

Gattuso kao treći Talijan u Hajduku, po nadimku Ringhio, onaj koji reži, dat će onaj pravi štih što ga želi sportski direktor "bijelih" Nikola Kalinić, da ima tko "zarežati" u svlačionici, da se svi smrznu: red i rad neće izostati, u to budite sigurni, a nije ni Gattuso s kruške pao, učio je od najvećih (Ancelotti, Marcello Lippi...).

image
Damir Krajač/Cropix

Već je jednom bio u kombinacijama za Hajduk, nije došao, evo ga sada.

Massimo Franchi, naš kolega i iskusni komentator u torinskom Tuttosportu zaželio je svu sreću Gattusu, zna u kakvu sredinu dolazi:

- On je moj dragi prijatelj, veliki igrač, svjetski prvak, osobni prijatelj možete slobodno reći. I želim mu svu sreću ovoga svijeta posebno u Hajduku koji mi je vrlo simpatičan i drag klub i zbog vas, ali i zbog svih hajdukovaca koji su igrali za Juventus. Vrlo smo bliski, znate to i sami. Borbeni i do  maksimuma motivirani Ringhio (onaj koji reži, grrrr., op. a.) ima sigurno luđačku volju da napravi sve najbolje s Hajdukom i time popravi, nadoknadi svoja dva, ruku na srce, razočaravajuća izleta u inozemstvo, što su mu bili Marseille i Valencia. Od srca mu želim da pokrene sebe i Hajduk. Dat će sve od sebe i to će sigurno pomoći Hajduku. Auguri, Rino - zaželio je Massimo Franchi.

image
Fred Tanneau/AFP

Njegov prijatelj je i Paolo Tramezzani, bivši trener Hajduka, sada u Istri 1961, koji nam je kazao:

- Sjajna vijest za njega, želim mu sve najbolje, dobro se poznajemo. Grande Rinooooo, buona fortuna, samo to mogu uzviknuti. I zaželiti mu sreću. Veselim se susretu u našim utakmicama - rekao je Tramezzani.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Edoardo Reja budno sve prati, spremno je komentirao:

- Gattuso je veliki karakter, snažan, ima kapacitet za velike stvari, zadovoljan sam zbog njega i Hajduka. Zna napravit grupu, da "svlačionica" zajednički diše. Ima važne vrijednosti za Hajduk, snažno ime, tako velikog igrača i ime Hajduk nije imao na svojoj klupi odavna, barem ja ne pamtim - rekao nam je Reja.

image
Urbanandsport/Nurphoto Via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 10:39