StoryEditorOCM
Hajdukneće se uplašiti

Naš ‘izraelski insajder’ otkrio nam je ponešto o Beitaru. ‘Već znaju sve o Hajduku, Poljud ih neće impresionirati‘

Piše Ivan Renić
29. srpnja 2023. - 09:15

Raspisali smo se o PAOK-u, kao da je sigurno da će proći.

Prikočimo malo... Jer rezultat prve utakmice bio je 0:0. Sve će se, dakle, rješavati u uzvratu. Eto prilike da doznamo nešto i o Beitaru. A tko bi nam u tome bolje pomogao od našeg “izraelskog insajdera”, nekadašnjeg hajdukovca Kale Drechslera. Ako vam nije jasno o kome govorimo, riječ je o Tvrtku Kali. Bivši vratar živi u Izraelu, promijenio je ime... O njegovom životu nedavno ste imali priliku čitati na stranicama Slobodne.

Prvo ćemo, naravno, o navijačima.

- Što se tiče ljubavi prema klubu, tu su isti kao Hajduk. Imaju navijače po cijelom svijetu. Posljednjih godina imali su financijskih problema. Nedavno ih je preuzeo novi gazda koji je malo stabilizirao situaciju. I dalje postoje dugovanja, ali on to polako rješava.

Igraju 3-5-2 ili 5-3-2

Kako bi se mogli postaviti na terenu?

- U međuvremenu se pojačavaju u hodu. Imaju vrlo kvalitetnog trenera. Igraju u sustavu 3-5-2 ili 5-3-2, ovisno o protivniku.

Nisu još gotovi...

Veliki je posao još pred njima s Grcima. Ali zanima li ih već Hajduk?

- Oni već sve znaju o Hajduku! Vjerujte mi. PAOK je na papiru bolja ekipa od njih, ali jako su motivirani.

Prođe li Beitar, Poljud ih neće impresionirati, tvrdi Kale.

- Oni se ne boje vatrene atmosfere. Njima je u Izraelu svaka malo jača utakmica pred 30.000 ljudi. Imaju oko 18.000 pretplatnika. Tako da neće biti impresionirani.

Kakvi su igrački?

- Promijenili su neke strance, doveli su i nove. Ako prođu PAOK, neće to biti bezazlena utakmica za Hajduk. Ali po meni je skoro svaka utakmica u Konferencijskoj ligi 50-50. Sve će ovisiti o tome koliko spreman dođeš, taktički i fizički. Kako treneri priprema ekipe, tako će na koncu i biti – zaključio je Kale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 12:19