StoryEditorOCM
Hajdukraport s posudbe

Junak kola je hajdukovac! Kakav debi za novu momčad, ušao pred kraj, a onda u zadnjim sekundama srušio lidera prvenstva

Piše Ivan Renić
16. listopada 2024. - 17:14

Reprezentacije su u akciji što znači da klubovi miruju. Ali ne svi. Pauze nema za niželigaše koji nastavljaju prema rasporedu. Petorica hajdukovaca su na posudbama, a samo je Toni Silić u prvom razredu hrvatskog nogometa. No, za njega za sada nema sreće u Lokomotivi gdje još uvijek nije upisao ni minutu. Ostala četvorica su u nižim ligama, pa smo tako zabilježili njihov učinak.

Jere Vrcić, 20 (Croatia Zmijavci)

Junak vikenda je Jere Vrcić! Croatia je u 10. kolu na domaćem terenu pobijedila Vukovar 1991, a jedini pogodak zabio je Hajdukov as u posljednjim sekundama. Igrala se treća minuta sudačke nadoknade, Croatia je imala korner. A ubačaj je na drugoj strani dočekao Vrcić i matirao gostujućeg vratara. Pao je tako lider prvenstva.

image
Nikola Vilic/Cropix
image
Nikola Vilic/Cropix

Vukovarcima je to bio prvi poraz u sezoni. Presudio im je Vrcić kojemu su to bile prve minute u novoj sezoni. U igru je ušao u 83. minuti, a manje od 10 bilo mu je potrebno za gol u debiju za novu momčad. Prije godinu dana nekadašnji trofejni Hajdukov junior operirao je koljeno. Dugo se oporavljao, a sada je čini se opet spreman. Dokazao je to već u prvim minutama za Croatiju.

Bez njega Dubrovčani ne mogu, veliki posao u Zmijavcima, a u Zagrebu ništa novo: dvojica i dalje čekaju prve minute...

Hajduk ga poslao na kaljenje, a još nije dobio ni minutu!? Vraća se ‘Budimirov miljenik‘, a zaboravljeni napadač zabija

Tomislav Arković, 19 (Croatia Zmijavci)

Cijelu utakmicu za momčad iz Zmijavaca odigrao je Arković. Treći mu je to put s punom minutažom, a ovaj put njegova je obrana sačuvala mrežu čistom. Stoper je postao standardan u obrani Croatije, a nakon ove pobjede su na osmom mjestu s 13 bodova, ali i utakmicom manje od direktnih konkurenata. Velika je gužva u poretku drugoligaša, pa tako samo četiri boda dijele četvrtu i devetu poziciju.

image
Vojko Basic/Cropix

Nino Duić, 19 (Junak Sinj)

U akciji je bio i Hajdukov napadač na posudbi. No, njegov Junak nije imao sreće. Uskok je na Klisu slavio s 2:0 i tako ostao jedina neporažena momčad nakon osam utakmica. Uskoci su vodeći s 18 bodova, jednim više od drugoplasirane Neretve. Duić je za sinjsku momčad odigrao cijelu utakmicu. U ovoj sezoni je u osam nastupa zabio dva pogotka.

Krešimir Nazor, 20 (GOŠK Dubrovnik)

Dubrovačka momčad i dalje niže loše rezultate. Novi poraz pretrpjeli su na domaćem terenu, a bolji je s 0:1 bio Hrvatski vitez iz Posedarja. Nazor je također odigrao cijelu utakmicu. Do sada je skupio šest nastupa, sve od prve minute. GOŠK je na 14. poziciji sa samo šest bodova iz osam utakmica.

Tablice omogućuje Sofascore
image
Vojko Basic/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 17:55