StoryEditorOCM
Hajdukodlazi ili ostaje?

Josip Brekalo upitan hoće li ostati u Hajduku, nakon odgovora je sve jasno: Ponosan sam što sam dio takvog kluba

Piše SN
30. svibnja 2024. - 10:00
Zagreb, 250524. Stadion Kranjceviceva. Nogometna utakmica 36. kola SuperSport HNL-a, Lokomotiva - Hajduk. Na fotografiji: Josip Brekalo.Ronald Gorsic/Cropix

Nije se ova sezona odvila na način koji je priželjkivao Josip Brekalo. U Hajduk je stigao usred polusezone s velikim očekivanjima iz Fiorentine, nadajući se naslovu s Bijelima i zatim pozivu Zlatka Dalića na ovogodišnji Euro, prenose Sportske novosti.

Ostao je na kraju kratkih rukava, i to dok je Fiorentina kročila put prema pokalu Konferencijske lige.

Viole su se u finalu suočile s Olympiacosom (i izgubile 1:0 nakon produžetaka), a tim povodom Brekalo je dao izjavu za Arenu Sport.

Potom je prokomentirao svoj status u splitskome klubu:

"Ja sam igrač Fiorentine, u Hajduku sam na posudbi. Vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi. Naravno, ponosan sam što sam dio takvoga kluba i nadam se da ću dobiti još jednu šansu u Firenzi. U Split sam došao dati sve od sebe i vratiti se u formu. Između ostalog, ja sam inzistirao na posudbi, a oni su bili zadovoljni sa mnom. Igra se svaka tri-četiri dana i svaki im je igrač važan. Ipak, ja sam tražio izlaz u posudbi. Na kraju svega najvažnije je da sam se vratio u formu i da u iduću sezonu mogu krenuti što bolje."

Brekalo je u 14 nastupa u Hajduku upisao dva pogotka i osam asistencija. Splićani su sezonu završili na trećemu mjestu sa 68 bodova, šest manje od drugoplasirane Rijeke i 14 manje od prvaka Dinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 10:01