StoryEditorOCM
HajdukTalentirani napadač

Ima istog menadžera kao Livaja, sa 17 je godina zabio umjesto suigrača koji se ženio, sad će debitirati za Hajduk

Piše Frane Vulas
24. svibnja 2024. - 13:37

S momčadi Hajduka na gostovanje posljednjeg kola SuperSport HNL-a kod Lokomotive u Zagrebu otputovao je i član juniorske momčadi "bijelh" Mateo Bačić. Mladi 19-godišnji napadač bi mogao dobiti priliku za seniorski debi za Hajduk u susretu koji nema gotovo nikakvu rezultatsku važnost ni za "bijele" ni za domaćina. Hajduk je već odavno zacementiran na trećoj poziciji, dok je Lokomotiva šokantnim remijem 3:3 kod Rudeša u prethodnom kolu, u susretu u kojem je prokockala tri gola prednosti, ispala iz utrke za Europu. Četvrti Osijek ima tri boda više, ali i bolji međusobni skor.

Bačić je talentirani napadač koji je ove sezone skrenuo pažnju na sebe u juniorskom sastavu "bijelih". Najbolji je strijelac juniora trenera Zlatka Jerkovića. Zabio je Bačić 15 pogodaka u Prvoj NL juniora u ukupno 28 nastupa (20 u početnoj postavi). Pritom je Bačić ukupno peti strijelac juniorske lige. Najbolji topnik natjecanja Zlatan Koščević iz Dinama na kontu ima 19 pogodaka.

Posebno je Bačić pred protivničkim golom inspiriran u posljednje vrijeme. U posljednja tri mjeseca zabio je čak devet od svojih 15 pogodaka. Pritom se posebno ističe hat trick koji je zabio baš Lokomotivi u 4:2 trijumfu u Zagrebu početkom travnja.

Bačić je rođen u veljači 2005. godine, dakle imao je tri mjeseca kada je Hajduk osvojio svoj posljednji naslov prvaka. Na Poljud je stigao prošlog ljeta iz HNK Zadra. Tada je s "bijelima" potpisao stipendijski ugovor do ljeta 2025. godine. O njegovoj karijeri brine Vincenzo Cavaliere, inače agent Marka Livaje, koji se tada na Instagramu pohvalio njegovim dolaskom u Hajduk.

Već je do tada zabio dva pogotka i za seniorsku momčad HNK Zadra. Posebno se pamti drugi koji je zabio kao 17-godišnjak u listopadu 2022. godine u 2:0 pobjedi protiv GOŠK-a iz Dubrovnika u 3. NL Jug. Najviše je ostao upamćen zbog izjave koju je dao nakon susreta, a prenijela ju je tada Antena Zadar.

- Trener mi je još jučer rekao da ću početi utakmicu, umjesto Bubala koji se, koliko znam, ženi - ispalio je tada mladi Bačić.

Taj tekst s njegovom izjavom možete pročitati OVDJE.

Lokomotiva i Hajduk igraju u subotu s početkom u 19.10 sati uz prijenos na kanalu MaxSport 1.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 08:59