StoryEditorOCM
Hajdukrazgovori su počeli

Hajdukov stoper na pragu odlaska s Poljuda: želi ga klub iz njegove domovine, a i on želi otići iz Splita

Piše SPORT SD
20. lipnja 2024. - 11:40

Kako to već biva svakog prijelaznog roka, Hajduk planira "redizajn" svlačionice. Gennaro Gattuso htjet će što više kvalitetnih igrača, koji sigurno neće biti jeftini, a kako bi mu se oni osigurali, novi sportski direktor Nikola Kalinić morat će neke igrače prodati.

Među njima će biti onih na kojima se može zaraditi zbog njihove kvalitete, ali i onih koji nisu u planovima pa ih se cilj jednostavno riješiti. Jedan od ovih potonjih je i portugalski stoper Ferro. On se tek krajem prošle sezone oporavio od ozljede zbog koje je s travnjaka izbivao mjesecima, a kako piše A Bola, za braniča postoji interes u njegovoj domovini.

Kako piše portugalski medij, Ferra bi rado dovela Estrela da Amadora, a kontakt sa splitskim klubom je već uspostavljen. Također, sam igrač je zainteresiran za povratak u domovinu, ali A Bola navodi da bi problem mogla stvoriti činjenica što Ferro s Bijelima ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Ferro je karijeru započeo u Benfici te je u jednom periodu karijere slovio za jednog od najtalentiranijih mladih stopera na svijetu, no stvari se nisu odvile baš onako kako se on nadao. A pogotovo ne kako si se odvile njegovom stoperskom partneru iz mlađih dana, Rubenu Diasu.

I prije Gattusa se znalo koji igrači mogu potražiti potražiti novu sredinu, Hajduk na ovoj trojici planira zaraditi

Ferro je u siječnju 2021. otišao na polugodišnju posudbu u španjolsku Valenciju, da bi, nakon što se u Benfici po povratku nije naigrao, u zimu 2022. stigao na Poljud, također na posudbu. U dresu Hajduka ostavio je relativno dobar dojam, ali je odlučio potražiti sreću u jačoj ligi, točnije nizozemskoj.

U dresu Vitessea nije se baš proslavio, a onda se u veljači 2023. odlučio vratiti u Hajduk za stalno. Bijeli su Benfici isplatiti 550 tisuća eura, ali od Ferra nisu više puno toga dobili. Portugalac je prošle sezone upisao samo pet službenih nastupa za Bijele i nakon toga operirao koljeno te upisao par minuta u posljednjem kolu HNL-a, kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Estrela da Amadora osnovana je tek 2020., spajanjem klubova Clube Desportivo Estrela i Club Sintra Football, a premijernu sezonu u elitnom društvu imala je prošle sezone, kada je završila na 14. mjestu od ukupno 18. klubova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 13:38