StoryEditorOCM
Hajdukevo nam trenera

Gattuso stigao u Split! Uhvatili smo ga u zračnoj luci; Novinari snimaju, a turisti u čudu: ‘Oprostite, a tko je ovo?‘

Piše Krešimir Milić, Ivan Renić
17. lipnja 2024. - 16:50

Gennaro Gattuso je stigao u Split! Novi trener Hajduka sletio je na Resnik dan prije službenog predstavljanja na Poljudu koje je predviđeno u utorak od 16 sati Sletio je Gattuso oko 16.30 u zračnu luku Sveti Jeronim. Dočekala je ga je tamo hajdučka delegacija na čelu s predsjednikom Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Bila je tu i pozamašna novinarska ekipa. Pripadnici HDTV-a su snimali, a svi ostali ‘nišanili‘ su mobitelima.

Stvorio se tako šušur u zračnoj luci koji je ionako već postojao jer se turistička sezona zahuktala. Osjetili su to i turisti koji su u čudu gledali što se događa.

- Excuse me, who‘s that? - s leđa nam je prišla gospođa, po naglasku bi se reklo da je iz SAD-a.

- Novi trener Hajduka, nogometnog kluba iz Splita - odvraćamo dok jednim okom snimamo kako Gattuso ulazi u crni Mercedes i odlazi. Puno je upitnika ostalo nad glavom gošće iz Amerike. Kakav sad Hajduk, kakav ‘new coach‘. Malo joj je toga bilo jasno. Gattuso je velika zvijezda u svjetskim okvirima, ali naša sugovornica nije ga prepoznala. Stavio je Gennaro šiltericu na glavu, naočale na nos. Nije se zaustavljao. Primilo ga je odmah Hajdukovo osiguranje, od njega se nije odvajao team manager Stjepan Badrov.

Gattuso je prošlog tjedna na stranicama kluba predstavljen kao prva akvizicija sportskog direktora Nikole Kalinića, a dogovorio je s ‘bijelima‘ suradnju do ljeta 2026. godine.

Kalinić je tražio veliko i beskompromisno ime za klupu Hajduka i pronašao ga je u Talijanu iz Kalabrije koji je tijekom trenerske karijere vodio između ostalih Milan, Napoli i Marseille, a s Napolitancima i osvojio jedini trofej kao trener. S njegovom igračkom karijerom vas ne trebamo posebno upoznavat. Nekadašnji veznjak zbog svog pobjedničkog mentaliteta te izražene borbenosti i beskompromisnosti postao je ikona svjetskog nogometa. Kao igrač osvojio je Svjetsko prvenstvo s Italijom te dvije Lige prvaka s Milanom kao i dva Scudetta, a osvajao je i trofej talijanskog Kupa i europskog Superkupa. 

image

Dolazak Gattusa

Duje Klarić/cropix/
image

Dolazak Gattusa

Duje Klarić/cropix/
image

Dolazak Gattusa

Duje Klarić/cropix/

- Sredine i klubovi u kojima je do sada radio poznate su kao iznimno zahtjevne, međutim do sada je u svojoj nogometnoj i trenerskoj karijeri dokazao kako je iznimno otporan na visoki pritisak i očekivanja kojima je bio izložen – istaknuli su iz Hajduka u službenoj objavi, a baš taj detalj je nešto što ‘bijelima‘ po mnogima najviše treba na klupi.

Gattuso će obaviti prozivku igrača u srijedu 19. lipnja kad i službenom počinje prvi dio priprema. Potom će se Hajduk preseliti 1. srpnja u Bled, a u Sloveniji ih čekaju tri pripremne utakmice protiv Radomlja (3. srpnja), Šahtara (6. srpnja) i Ruh Lavova (9. srpnja) dok će posljednju odigrati u Grazu protiv Fenerbahčea (10. srpnja). 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 17:41