StoryEditorOCM
Hajduktako se kale prvaci

Društvene mreže gore, navijači u nevjerici, reakcije nakon objave imena Hajdukovog trenera su čudesne, ideje su top

Piše Pero Smolčić
12. lipnja 2024. - 20:41

Kakvo ludilo. Nikola Kalinić izvukao je jedini mogući potez. Sve ostalo bilo bi pokopavanje sezone, a da zapravo nije ni počela. Nakon što je Ivan Jurić ‘uvalio kajlu‘ ‘bijelima‘, postalo je jasno da novopečeni sportski direktor Hajduka odmah na početku ima teži zadatak nego je mogao i zamisliti. Jurić kotira visoko u nogometnom svijetu, a i kod navijača splitskog kluba.

I bio je dojam da će bilo koje domaće ime na klupi Hajduka umjesto Jurića biti prihvaćeno kao korak, dva, tri unatrag. kako smo pisali, Kalinić je krenuo ‘iz minusa‘, trebao je čudo. Neki spektakl. I izvukao ga je. Legendarni Gennaro Gattuso, beskompromisan na travnjaku, a takav je i kao trener. Prašit će se na Poljudu, a vijest je pomalo grogirane navijače Hajduka ‘digla iz mrtvih‘.

Nevjerojatne su reakcije u stilu:

- Hvala Ivanu Juriću.

- Spomenik Kaliniću.

- Kale, ti si Bog.

- Ulipšali ste mi dan. Hvala!

- Kaliniću, obožavam te...

Uglavnom, shvatili ste poantu. Nismo se samo mi, novinari koji prate Hajduka svakodnevno, pobojali za sezonu. Pripreme na Bledu već dogovorene, a nema trenera, momčad upitna... Baš je izgledalo loše, ali sada je barem ovaj start spašen. Gattuso u Supersport HNL-u. Nevjerojatno. Kalinić je odradio prvi posao i odmah kapitalac. Prvi veliki, baš dobar posao.

image

Gennaro Gattuso

Sylvain Thomas/Afp

U situaciji na novom poslu, kada je ubačen u škripac, Kalinić je pokazao znanje i nogometne kontakte, karijera nogometaša i veze iz prošlosti jako su bitne. Hajduk ima trenera. Imamo sezonu. Kao u Ratovima zvijezda, pojavila se nova nada.  Uvijek se pojavi, takav je Hajduk. Što ga više tuku.. Znate kako ide.

Da je sve predugo trajalo, jest. Kritika na previše praznog hoda i dalje stoji, ali ona nikad nije bila na Kalinićev račun, već na one iznad njega. Pa on je tek došao. I odradio posao. Sad dalje, da vidimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 20:44