StoryEditorOCM
Hajduktrener rijeke

Đalović: Hajduk godinama ima najboljeg igrača u ligi, a sveli smo ga na jednu-dvije prilike

Piše sport sd, F.V.
29. rujna 2024. - 22:30

Klišeji poput šahovske partije i rovovske bitke mnogima su prva asocijacija na derbi Rijeke i Hajduka. Na Rujevici nismo vidjeli nijedan pogodak, obje momčadi nisu se usudile riskirati pa smo dobili teško gledljivu utakmicu s podjelom bodova, isto tako i nastavnom podjelom prvog mjesta SHNL-a. Evo kako je ogled prokomentirao trener Rijeke Radomir Đalović.

- Bila je ovo tvrda utakmica. Vidjeli ste po sastavu da smo htjeli od početka biti ofenzivni, ali pisalo se nešto i Hajduka, koji se pokazao čvrstim. Napravili smo izmjene i tražili pobjedu, imali smo pred sam kraj utakmice izvrsnu priliku, ali kad pogledam, mislim da je ovo na kraju najrealniji rezultat - kazao je za MAXSport pa nastavio:

- Nismo mogli ostvariti svoju igru iz prethodnih utakmica. Malo smo se mučili, ali Hajduk je dobro stajao. Moji igrači su danas odigrali odlično, borili se id ali sve od sebe. Idemo dalje, moramo nastaviti dobro trenirati i već se okrenuti Koprivnici. Spremali smo se tijekom tjedna za sve varijante Hajduka. Možda su nas malo iznenadili u nekim situacijama, ali odigrali smo dobru utakmicu. Oni imaju veliku kvalitetu.

Slabašna utakmica što se tiče prilika?

- Obrana je bila na visokoj razini. Hajduk godinama ima najboljeg igrača u ligi, a sveli smo ga na jednu-dvije prilike. Ostaje žal, ali mislim da je ovo najrealnije.

Slijedi utakmica s Belupom?

- Mnogo teža utakmica nego ova danas. Snimit ćemo ih i pogledati te jako trenirati ovaj tjedan, pokazali su se jako dobrima protiv Dinama.

Utakmicu je prokomentirao i Ivan Smolčić.

- Realan ishod, Hajduk je možda imao malo više posjeda... Bilo je prema očekivanjima, iako smo mislili da ćemo malo više imati loptu u svojim nogama i s visokom pritiskom oduzeti neke lopte. Oni su dobro izlazili preko Rakitića i Krovinovića, tu su nam malo stvarali probleme. Belupo? Koprivnica nikome nije lagana, vjerujem da je sada bolji teren i to će nam odgovarati. Idemo po tri boda.

Zašto je izašao iz igre?

- Dobro se osjećam, osjetio sam koljeno sve jače i jače pa rekao - bolje da stanem.

Poslije 0:0 u ogledu Rijeke i Hajduka na Rujevici trener domaćeg sastava Radomir Đalović je istaknuo:

- Bila je ovo teška utakmica, pravi derbi. Od početak smo igrali napadački, ali nešto se pitalo i Hajduka. Stajali su vrlo dobro. Nedostajao nam je bolji protok lopte. Pokušavali smo, u nastavku susreta smo bili ofenzivniji. Na kraju smo bili možda i bliže pobjedi, imali smo šanse Perice, Smolčića. Pohvalio bih svoju momčad. Sveli smo Hajduk na to da nije imao udarac u okvir gola. Ovo je za nas pozitivan rezultat – naglasio je Đalović.

- U prvom dijelu nam je nedostajao više točnijih dodavanja, ali to je derbi, velik je pritisak. Hajduk ima četiri jako iskusna igrača. Iznenadili su me igrači kako su trčali. Nedostajao nam je jedan gol. Žao mi je zbog fenomenalnih navijača što im nismo uspjeli podariti pobjedu – kazao je trener Rijeke.

Rijeka je ovim ishodom ipak ostala prva?

- Rekao sam u najavi susreta da ćemo napraviti sve da ostanemo na prvom mjestu. Sada će svi još jače igrati protiv nas. Moramo se odmoriti jer čeka nas sada još jača utakmica od ove, u subotu kod momčadi koja je pobijedila i Dinamo (Slaven Belupa, nap.a.). Moramo zadržati stabilnosti, i ovu obranu koja je primila dosad samo jedan gol – rekao je Đalović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 23:01