StoryEditorOCM
Hajdukpriče sa zidića

Dalić u novoj populističkoj ofenzivi: jednom izjavom usrećio je one koji se rugaju Hajduku i članove pokreta ‘naša dica‘

23. svibnja 2024. - 12:04

Zlatko Dalić eklatantan je primjer populista koji je s godinama toliko ogrezao u želji da se svidi apsolutno svima kojima se pokaže pred očima da je postao ideološki kameleon za kojeg nitko tko ga ne poznaje osobno ne može reći što on zapravo misli i za što se zalaže.

Od izjava u maniri razočaranog djeteta kako je Liga nacija besmisleno natjecanje do slavlja ulaska u finale tog istog natjecanja u toj istoj sezoni kao da se radi o finalu Svjetskog prvenstva, pa do kritiziranja navijača koji zvižde reprezentaciji, da bi onda implicitno stao na stranu onih koji brutalno vrijeđaju njegovog igrača za vrijeme treninga - Dalić je toliko puta skočio sam sebi u usta da je to teško izbrojati.

Hrvatski izbornik kao populist par excellence zna kada upaliti ponizni mode, a kada se razbahatiti u izjavama. Kad stvari ne idu, zna se posuti pepelom i tražiti od svojih igrača dodatnu dozu poniznosti, a kada je sve dobro onda se posveti ratu s "antihrvatima" i ostalim prirodnim neprijateljima reprezentacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 02:03