StoryEditorOCM
Domaći nogometOlićeva U21 momčad

U kadru mlade reprezentacije dvojica igrača Hajduka manje nego na prethodnom popisu. Na Poljud stigla i dva pretpoziva

Piše Sport SD
24. rujna 2024. - 11:59

Izbornik U21 reprezentacije Hrvatske Ivica Olić objavio je popis od 23 nogometaša za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. u Slovačkoj. Među pozvanima za susrete protiv Andore 11. listopada i 15. listopada s Grčkom (oba se igraju u Koprivnici) su i dvojica nogometaša Hajduka Dominik Prpić i Šimun Hrgović. Pozvan je i bivši stoper Hajduka Luka Vušković koji je trenutno iz Tottenhama na posudbi u belgijskom Westerlou. U kadru je i bivši napadač "bijelih" Marin Ljubičić, član austrijskog LASK-a.

U odnosu na prethodni popis su dvojica igrača Hajduka manje. Za susrete na početku rujna protiv reprezentacija Farskih Otoka i Portugala pozvao je tada Olić i vratara Bornu Buljana te veznjaka Marka Capana. Podsjetimo, Prpić je već u ponedjeljak dobio i pretpoziv za seniorsku reprezentaciju izbornika Zlatka Dalića za susrete Lige nacija protiv Škotske u Zagrebu i Poljske u Varšavi.

image

Dominik Prpić

Josip Bandić/Cropix

Među osam igrača koji su dobili pretpozive su još dvojica igrača Hajduka, povratnik na posudbu iz Real Valladolida Stipe Biuk i Luka Hodak.

- Pred nama su iznimno važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja. Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo - rekao je Olić, a prenijela stranica HNS-a. Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Reprezentacija će se okupiti 7. listopada i pripremati u Prelogu. Hrvatska je na trećem mjestu skupine G. Vodi Portugal sa 21 bodom iz osam susreta, Grčka je osvojila 17 (devet utakmica), Hrvatska 16 (osam)... Devet pobjednika kvalifikacijskih skupina i tri najbolja drugoplasirana sastava (ne računaju se rezultati sa šestoplasiranim reprezentacijama) plasirat će se direktno na završni turnir, dok će preostalih šest drugoplasiranih izboriti mjesto u play offu koji će dati još tri sudionika Eura.

Popis igrača za utakmice protiv Andore i Grčke

Vratari: Nikola Čavlina (NK Osijek), Franko Kolić (NŠ Mura), Ivan Mandić (HNK Vukovar 1991)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (NK Lokomotiva), Dominik Prpić (HNK Hajduk), Ivan Cvijanović (NK Osijek), Šimun Hrgović (HNK Hajduk), Matia Barzić (Elche)

Vezni: Branko Pavić (GNK Dinamo), Lovro Zvonarek (Sturm Graz), Veldin Hodža (FC Rubin Kazan), Marko Soldo (NK Osijek), Leon Belcar (NK Varaždin), Lukas Kačavenda (GNK Dinamo), Luka Stojković (GNK Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Anton Matković (NK Osijek), Ante Crnac (Norwich), Gabriel Vidović (1. FSV Mainz 05), Franjo Ivanović (R. Union St-Gilloise), Dion Drena Beljo (SK Rapid)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Domagoj Bukvić (NK Osijek), Šimun Mikolčić (NK Osijek), Antonio Baždarić (NK Lokomotiva), Matija Frigan (K.V.C. Westerlo), Stipe Biuk (HNK Hajduk), Luka Kapulica (HNK Gorica), Luka Hodak (HNK Hajduk).

Standings provided by Sofascore
 
image

Izbornik U21 reprezentacije Ivica Olić i pomoćnik Niko Kranjčar

Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2024 11:59