StoryEditorOCM
Domaći nogometudario na nizozemca

Štimac se nije suzdržavao: ‘Volio bih da zaboravimo ovog suca. Sanjao sam da ga mlatim, da vrišti...‘

Piše Sport SD
26. lipnja 2024. - 07:54

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno tema je bila hrvatska nogometna reprezentacija, a jedan od gostiju bio je bivši izbornik vatrenih Igor Štimac. Prokomentirao je utakmicu posljednjeg kola skupine protiv Italije, ali i nizozemskog suca Dannyja Makkelieja.

- Doveo nas je do suza, mnoge od nas, to je sigurno. Nije lako, jer ogromne su bile jučer greške suca koje su direktno utjecali na sve što se događalo na terenu, tako i na ishod. Kao što je Luka rekao, nogomet je nekad okrutan. Dogodilo nam se to i prije, 1996. u Engleskoj kada nas je sudac direktnim greškama zakinuo pobjede nad tada silnom jakom Njemačkom, koja je otišla do samog kraja. Međutim, čvrsto sam uvjeren da će i ovaj poraz bit put ka nekim novim pobjedama i uspjesima. Porazi su dio života. Tko se ne zna podignuti nakon poraza, neće nigdje stići. 

Osvrnuo se Štimac na naš ukupni nastup na Euru:

- Odigrali smo jedan solidan turnir, nećemo reći pretjerano dobar zato što je izostala realizacija, u svim ostalim segmentima nogometne igre bili smo među pet sudionika Eura. Ali očito da nam je falio realizator, egzekutor u šesnaestercu.

image
AFP

Zatim se ponovno osvrnuo na nizozemskog suca:

- Volio bih da zaboravimo ovog suca, ni ne znam mu ime. Jutros sam se probudio, sanjao sam da ga mlatim, da vrišti, da se pokušava otrgnuti iz mojih ruku. Toliko sam bio deprimiran...

Sve je trebalo biti riješeno već nakon prva dva kola, kazao je Štimac:

- Moramo analizirati sebe, gdje smo pogriješili, što nismo dobro napravili. Mislim da smo trebali osigurati prolaz puno prije Italije i od toga treba početi. Izborniku, dečkima i svima ostalima treba čestitati jer i ovi rezultati su dio posla kojim se bavimo.

Budućnost reprezentacije?

- Hrvatska nema o čemu brinuti. Žao mi je što mali Baturina nije jučer dobio priliku u utakmici u kojoj se pokazalo da nam treba igrača jakih na lopti. Golovi se ne bi trebali primati u prvim i posljednjim minutama utakmicama. Na tome moramo poraditi i sve će biti u redu - zaključio je Štimac.

image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:13