StoryEditorOCM
Domaći nogometrođen u gospiću

Slovenci ‘provalili‘ veliku senzaciju: poznati srpski tajkun zainteresiran je za preuzimanje hrvatskog prvoligaša

Piše SN
18. listopada 2024. - 15:50

Predsjednik Gorice Nenad Črnko javnosti je otkrio da u klub ulazi bogati investitor. Njegovo ime zasad nije službeno obznanjeno, no slovenska Nogomania doznaje da je riječ o Milanu Mandariću!

Srpski biznismen rođen u Gospiću, koji je poslovno carstvo izgradio u SAD-u i Velikoj Britaniji, navodno je zainteresiran za investiranje u hrvatskog prvoligaša. Mandarić se nedavno povukao iz srpskog prvoligaša Vojvodine s mjesta dopredsjednika, navodno jer nije mogao donositi značajnije odluke, prenose Sportske novosti.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Nogometni svijet Mandarića najviše pamti po Portsmouthu, čiji je vlasnik postao 1999. tijekom velike financijske krize i kojeg je spasio od stečaja te naposljetku uveo u Premiership.

Osim Portsmoutha, Mandarić je imao udjela u nekoliko američkih klubova prije nego što je 90-ih prebacio fokus na europsko tržište prvotno došavši u Belgiju, gdje je preuzeo Standard Liege, kasnije Royal Charleroi, potom francuski Nice. Nakon velikih uspjeha u Portsmouthu, kupio je Leicester, a potom se 2010. "preselio" u Sheffield Wednesday.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 15:51