StoryEditorOCM
Domaći nogometdvije prinove

Rijeka završila posao: službeno je potvrđen dolazak nekadašnjeg igrača Dinama i najboljeg strijelca Prve HNL

Piše Hina
5. rujna 2024. - 16:32

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka službeno je potvrdila dolazak 27-godišnjeg veznog igrača Amera Gojaka koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Duboki trag Gojak je tijekom karijere ostavio u zagrebačkom Dinamu gdje je bio standardni član udarne momčadi od 2015. do 2020. godine. Za Dinamo je odigrao 207 utakmica te je postigao 20 pogodaka uz 21 asistenciju. Potom je jednu sezonu odradio u Torinu na posudbi i nakon toga prešao u Ferencvaros. S mađarskim klubom je raskinuo ugovor na kraju prošle sezone te je na Rujevicu stigao kao slobodan igrač.

„Jako sam sretan što sam došao u veliki klub kao što je Rijeka. Dugo sam vremena bio u kontaktu s ljudima iz kluba, osjetio sam pozitivnu energiju i da me žele ovdje. Liga je uzbudljiva, puno je kvalitetnih igrača došlo u HNL. Imamo dobru momčad sposobnu da se borimo za prvo mjesto i kup. Radit ćemo dan po dan pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti“, rekao je po dolasku Gojak, a prenosi službena internetska stranica Rijeke. Tijekom karijere Gojak je skupio i 34 nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Uz Gojaka u Rijeku je došao i 25-godišnji napadač Dominik Dogan koji je prošle sezone igrao odlično u Zrinskom Osječko 1664, aktualnom doprvaku Prve NL. S 23 pogotka Dogan je prošle sezone bio uvjerljivo najbolji strijelac u Prvoj NL.

Dan ranije u Rijeku je stigao i Stipe Perica, dotadašnji napadač Standarda iz Liegea, koji je nekada bio hrvatski U21 reprezentativac. Rijeka je trenutačno druga na ljestvici s 11 bodova koliko ima i Hajduk. Prvi Dinamo ima 13 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 06:54