StoryEditorOCM
Domaći nogometSuperSport HNL

Osijek i Rijeka odigrali dramatičan derbi na oproštaju od Gradskog vrta i sezone

Piše Hin
27. svibnja 2023. - 21:03

Nogometaši Osijeka i Rijeke u susretu su posljednjeg, 36. kola HNL-a igrali 1-1 (0-1).

U posljednjoj utakmici igranoj na stadionu Gradski vrt igranoj pred 11.500 gledatelja povela je Rijeka golom Emmanuela Bande (31), a izjednačio je autogolom Matej Mitrović (65-ag).

Bio je to izravni dvoboj kandidatata za treće mjesto, a Rijeka je povela izravno iz kornera. Banda je ubacio poluvisoku loptu na prvu vratnicu koju je čuvao Omerović, no on je loše ragirao i lopta mu je prošla kroz noge u gol.

Izjednačenje je uslijedilo u 65. mibuti kada je Bukvić pokušao atraktivnim udarcem škaricama, no nije najbolje zahvatio loptu koja je potom pogodila u nogu Mitrovića, pomienila smjer te završila u meži.

Imao je Osijek priliku u samoj završnici ipak pobijediti, nakon pregleda snimke sudac Kolarić je ocijenio kako je Galešić prejako povukao Miereza u svom kaznenom prostoru te je pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu izveo je Mierez, ali Labrović je obranio njegov udarac.

Osijek je bio domaćin u Gradskom vrtu od 1977. godine, no od sljedeće će sezone svoje suarnike dočekivati na novom stadionu u Pampasu.

Ovim remijem Osijek je zadržao treće mjesto sa 50 bodova, jednim više od četvrte Rijeke, a oba kluba će sljedeće sezone igrati u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je osigurao naslov sa 78 bodova, 10 više od drugog Hajduka, dok društvo najboljih napušta Šibenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 00:31