StoryEditorOCM
Domaći nogometNeobična statistika

Ne zabijaju, ali zato ni ne primaju: neočekivana momčad ima ‘granitnu‘ obranu, a probila su ih samo dvojica hajdukovaca

Piše I. R.
23. rujna 2024. - 17:18

Zahuktava se nova sezona u domaćem prvenstvu. Rijeka je prva, iako bodovno poravnata s Hajdukom. Prilika da se to promijeni već je u sljedećem kolu, u nedjelju od 20 sati na Rujevici kada je na rasporedu jadranski derbi. Zanimljivo je baciti oko i na ostatak tablice. Svakakvih statistika se može pronaći, a jedna od najzanimljivijih je ona varaždinska.

image
Ronald Goršić/Cropix

Oni su, naime, na odličnom četvrtom mjestu s 12 bodova. Imaju po tri pobjede i remija, te samo jedan poraz. A ono što zvuči pomalo nevjerojatno je broj golova. U sedam utakmica zabili su ih samo pet, a primili još manje – tek dva. U tri utakmice kod kuće obrana im nije kapitulirala nijednom. Svaki put su svoju mrežu sačuvali čistom, posljednji put u pobjedi nad Istrom 1961 (1:0). Po tome su druga najbolje obrana lige, odmah iza Rijeke koja je primila samo jedan gol.

image
Vojko Bašić/Cropix

U zadnje četiri utakmice slavili su triput. Kako rekosmo, imaju samo jedan jedini poraz. Zanimljivo, bilo je to od Hajduka kada su sredinom kolovoza gostovali na Poljudu. Bolji su bili Bijeli s 2:1. Bila su to jedina dva pogotka koje su Varaždinci primili u novoj sezoni. Probiti su ih uspjeli samo Filip Krovinović i Marko Livaja. Bila je to pobjeda Gattusove momčadi preokretom nakon što je Mitrovski zabio već u devetoj minuti za vodstvo gostiju.

image
Božidar Vukičević/Cropix

U sljedećem kolu gostuju kod Osijeka gdje će pokušati još jednom podignuti zid pred svojim vratima. Dinamo im na trećem mjestu bježi samo bod. Varaždinci žive otvaranje iz snova, a jedna od ključnih figura u tome je upravo bivši hajdukovac Michele Šego.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 17:19