StoryEditorOCM
Domaći nogometbit će još prilika

Nadao se Europskom prvenstvu, ali karte su se drukčije posložile: ‘Svi znamo na čemu je Dalić temeljio popis‘

Piše Davorin Olivari/SN
2. srpnja 2024. - 08:24

Kristijan Jakić (27) bio je na pretpozivu Zlatka Dalića, bio bi i u rosteru na Euru da je otpao Nikola Vlašić, koji je prije dolaska na starokontinentalni skup bio ozlijeđen. Ali Vlašić tada nije otpao, to se dogodilo kad je već bio u Njemačkoj, na treningu u Neuruppinu. Međutim, izbornik više nije mogao zvati Jakića, niti bilo koga drugoga, pa je tako na neki način veznjak Augsburga postao žrtva nesretnih okolnosti, kao i strpljenja i vjere Zlatka Dalića kad se radi o Vlašiću - pišu Sportske novosti.

Bivši veznjak Dinama krajem svibnja službeno je postao igrač Augsburga nakon što je taj klub otkupio njegov ugovor od Eintrachta iz Frankfurta za 5 milijuna eura. Odigrao je Jakić odličnu sezonu prije tog potpisa dok je bio igrač na posudbi, konačno je igrao na svojoj poziciji “šestice”. Nadao se da bi mogao na Euro, ali karte su se drukčije posložile.

Trenutačno je u susjednoj nam BiH, navratio je u hercegovački kraj...

- Nije bilo do mene što sam otišao u Hercegovinu, a ne na Euro. To vam je tako u nogometu, nikad ne znate što će se dogoditi. Ja sam napravio sve što sam mogao kako bih bio u rosteru za Europsko prvenstvo. Izbornik Dalić je odlučio i to se mora poštovati. Nemam ništa tu puno za pričati. Jako mi je žao što smo se od Eura oprostili u skupini - kaže Jakić u uvodu.

image

Jakić u dresu Augsburga

Alexandra Beier/Afp

Posudba u Augsburg zaista mu je ispala kao pun pogodak.

- Da, igrao sam dobro, dolazak u Augsburg bio je sjajan potez. Ali svi znamo da je izbornik svoj popis za Euro temeljio na onim igračima koji su ga izborili. Ja nisam bio u reprezentaciji godinu i pol dana. No, bit će još prilika da se plasiram u reprezentaciju na mjesto na kojem sam već bio.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 08:24