StoryEditorOCM
Domaći nogometstručni karoglan

Mislav Karoglan secirao nam je utakmicu, otkrio čime je Brazilac Sylvinho nadigrao Dalića u prvih 45 minuta

Piše Slaven Alfirević
19. lipnja 2024. - 23:12

Prvo poluvrijeme bilo je jedno od lošijih izdanja hrvatske reprezentacije uopće na velikim natjecanjima. S druge strane odlično pripremljeno od albanskog izbornika Sylvinha. U fazi obrane priredili su nam visoki presing ili niski blok te izbjegavanje srednjeg presinga. Ključ u tom bloku bila je uloga napadača Albanije koji stalno pomažu odsjecanjem veznih naše reprezentacije, na igrače iza sebe ili pritiskom ispred ili iza. U pozicijskom napadu su nam ulazili planski po njihovoj desnoj polutki i s te strane kreirali su i gol i još jednu stopostotnu šansu.

image

Mislav Karoglan

Tom Dubravec/Cropix

Mi smo prerano, ne rastežući blok protivnika, igrali samo kroz centralne zone terena i tu smo naprosto udarali u zid. Nismo imali dovoljan broj visine, tj. linija, kako mi trenerski kažemo dubine unutar strukture protivnika i najbolje od svega je šta smo na odmor otišli sa samo jednim golom razlike, odnosno samo jednim golom manjka.

Bolja dinamika

U drugom poluvremenu smo izmjenama dobili puno bolju dinamiku, energiju, bolju strukturu igrača ispred lopte. Ne toliko kvalitetnih akcija, ali smo ubrzali protok lopte što je bilo bitno. Albanci su počeli ‘propadati‘ u liniju sa pet i čak i sa šest igrača i lagano smo igrali oko bloka protivnika i lomili ih brojem akcija uzimajući druge i treće lopte i napadajući u valovima. Većinom su ti centaršutevi bili iz širokih zona pa su i naši najbolji skakači kao Pašalić, šutirali iz kontakta.

image

Sylvinho i Marcelo Brozović

Ante Čizmić/Cropix

Albanci su u tom razdoblju sve teže pratili ritam i bilo je pitanje vremena kada će popustiti. Ulazak Budimira kao i prije Pašalića i Sučića se pokazao dobrim, u drugom poluvremenu i Perišić je pokazao da se diže. Majstorski gol i akcija naših za izjednačenje dala nam je dodatan impuls. Napokon smo razigrali dijagonalno kroz centralne koridore i završnicu odigrali velemajstorski. Drugi gol je pao na veliko slavlje kao i dodatna potvrda naše kvalitete i širine kvalitete koju posjedujemo.

Realan rezultat

Nažalost, u završnici utakmice posebno u dodanom vremenu smo ušli u ogromne probleme i sa lijeve strane preko Hoxhe, a s naše desne strane, su nam u kratkom vremenu skuhali nekoliko opasnih akcija od kojih je jedna rezultirala izjednačenjem, nakon sjajne akcije Albanije.

Moramo priznati na kraju da je remi zaslužen, realan rezultat. Sveukupno gledano Albanci nisu zaslužili poraz.

Bod nas ostavlja u utrci koliko god izgleda tanak, ali danas igraju svi, kako se kaže i nema loše reprezentacije. Moramo vjerovati u naše igrače koji su toliko puta izvukli situaciju kada je bilo najteže.

Sada će biti i generala poslije bitke, tipkovnice će se užariti, milijun je trenera barem, koji sve znaju! Ali, stožer će analizirati i donijeti odluke koje su najbolje, u to vjerujem i momci će biti pravi kao i uvijek kada je trebalo. Sretno!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 23:13