StoryEditorOCM
Domaći nogometTočno u podne

Još samo dvije utakmice dijele Hrvatsku od Eura, evo tko sve prijeti Luki Vuškoviću i društvu u play offu kvalifikacija

17. listopada 2024. - 06:56

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija u četvrtak će nešto iza podneva saznati protivnika u play offu doigravanja za Euro. Točno u podne u švicarskom Nyonu održat će se ždrijeb doigravanja za završni turnir koji se sljedeće godine u lipnju igra u Slovačkoj.

Hrvatska je jedna od šest drugoplasiranih reprezentacija kvalifikacijskih skupina koje će razigravati za još tri mjesta na završnom turniru. Uz osvajače skupina i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije izborile su direktan plasman. Samo je jedno mjesto dijelilo momčad izbornika Ivice Olića od direktnog plasmana na Euro, na tablici najboljih drugoplasiranih reprezentacija Hrvatska je na koncu bila četvrta, s istim brojem bodova kao i drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija, ali osjetno slabijom gol razlikom (+16 i +12 u odnosu na +1).

image

Slavlje mladih hrvatskih reprezentativaca

Željko Hajdinjak/Cropix

Uz Hrvatsku u ždrijebu će se naći još i Belgija, Češka, Finska, Gruzija i Norveška. Neće biti nositelja. Ždrijebom će se definirati tri para. Igraju se dvije utakmice, u terminima između 11. i 19. studenoga ove godine. Hrvatska lovi četvrti uzastopni nastup na U21 Euru.

Ukupno će u Slovačkoj nastupiti 16 reprezentacija. Mjesto na završnom turniru već su izborile Danska, Engleska (branitelj naslova), Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka (domaćin), Slovenija, Španjolska i Ukrajina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 06:56