StoryEditor
Domaći nogomet‘favoriti smo‘

Hrvoje Vejić analizira protivnike Hrvatske na Euru: ‘Iako su dobili, lakše će nam biti protiv Čeha, puno su mekši od Škota‘

Piše Ivan Renić
15. lipnja 2021. - 16:56

- Mislim da je sada još jasnije kako smo u obje sljedeće utakmice izraziti favoriti, moramo pobijediti. Češka je prikazala puno bolju igru od Škotske. Dobra je to momčad, pokušavaju igrati od noge do noge, kreirati. Cilj im je dovesti loptu do Patrika Schicka koji je njihov najbolji igrač. Dokazao je to i danas s dva sjajna pogotka.

Dakako, najveća prijetnja bit će upravo on. Trebat će mu posvetiti posebnu pažnju. Nezgodan je i u skoku, a ima i izraziti osjećaj za gol. Vidjeli smo kako je uhvatio škotskog vratara na spavanju. Iako su pobijedili, smatram kako će nam ipak biti lakše protiv Čeha. „Mekša“ su ekipa od Škota, a nama to više odgovara. Naši se teško snalaze protiv tvrđih momčadi. Iako ih ne treba shvatiti olako. Nakon slavlja i tri boda, napunili su se samopouzdanjem.

Škoti, s druge strane, nisu pokazali ništa posebno. To je bila ona njihova klasična igra nabijanja prema naprijed na Dykesa koji je onda pokušavao spuštati loptu. Mislili su da će tako ostvariti prednost protiv čeških stopera koji su niži, ali prevarili su se. Česi su dobili većinu tih duela.

Igrali su s tri stopera, no sva trojica su bila potpuna isključena iz igre prema naprijed. Barem jedan se trebao više uključiti. Pokušali su i s McTominayem nisko, ali ni to im nije donijelo većeg pomaka u igri.

Živnuli su tek nakon ulaska Adamsa. Mislim da će on siguro početi u prvih 11 u ostalim utakmicama. Brži je i agresivniji od njihovih ostalih napadača. Protiv nas će se sigurno zatvoriti. Pokušat će nametnuti čvrstu igru, rascjepkanu s puno prekršaja. Ali ako im naši odmah odgovore jednakom čvrstinom, tada će biti lakše.

Sve u svemu, preostale su nam dvije utakmice u kojima su smo favoriti. Objektivno smo kvalitetniji od obje ekipe i moramo tražiti pobjedu - smatra Vejić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 17:30