StoryEditorOCM
Borilački sportovisvečana atmosfera

Kaštelani u transu dočekali svoju Katarinu; emocije zbog njihove Krišto nemoguće je opisati, morate to vidjeti

Piše Sport SD
2. kolovoza 2024. - 11:06

Članovi i prijatelji judo kluba Dalmacijacement dočekali su jučer olimpijku Katarinu Krišto i njenog trenera Josipa Barića. Direktno je s aerodroma Katarina došla do prostorija svog kluba u Sućurcu. Iako je ostala bez medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, svijetla je budućnost pred njom.

- Nakon odmora vraćam se treninzima, a onda mislim da u 11. mjesecu kreću ozbiljnija natjecanja. Početi skupljati bodove i pripremati se za novi olimpijski ciklus, otići na nove Igre i nadam se iz Los Angelesa za četiri godine donijeti medalju, izjavila je Katarina za Portal grada Kaštela.

Šokantan je bio poraz u borbi za broncu u kategoriji do 63 kg, slavila je kosovska judašica Laura Fazliu zlatnim bodom. Borba je završila bez bodova, ali s dvije opomene za svaku od judašica. U dodatnom periodu Krišto je nakon 1:23 minute igre ostvarila wazari i praktički već počela slaviti broncu. Međutim, nakon video pregleda 22-godišnja hrvatska judašica je dobila treću opomenu zbog hvatanja ispod pojasa i pobjeda je pripala kosovskoj reprezentativki.

Nije bilo lako Katarini Krišto nakon ove odluke sudaca, olimpijska medalja bila je tako blizu. 

- A šta ću. Suci u tu da sude, a ja sam samo mali pijun. Ne znam jesam li ljuta, razočarana, bijesna, imam neki čudni osjećaj. Zapravo sam šokirana. Prvo mi uzmu wazari, pa sam onda počela slaviti zlatni bod, vjerovati da imam medalju, a onda te spuste na zemlju odlukom o trećoj kazni. Trener mi veli da sam rukom okrznula njezinu nogu par milmetara, velim možda, ali je sigurno nisam uhvatila za nogu. Ja stvarno ne mogu to komentirati. Suci su valjda donijeli pravu odluku. Nisam pogledala snimku. Bila bi brončana da nije VAR-a -  izjavila je Krišto nakon borbe. 

image
JK Dalmacijacement
image
JK Dalmacijacement
image
JK Dalmacijacement
image
JK Dalmacijacement
image
JK Dalmacijacement
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 13:45