StoryEditorOCM

Oproštaj od Vlade Krstulovića velikana splitskog borilačkog sporta, njegov vrhunski meč s Cikatićem ‘zapalio‘ je Split

Piše Slaven Alfirević
10. rujna 2024. - 17:13

Umro je Vlado Krstulović u 71. godini, jedan od velikana splitskog borilačkog sporta, prvi da tako kažemo gradski izazivač velikog Branka Cikatića, zapravo Solinjanina, koji je kasnije stekao svjetsku slavu i titule, a Vlado naš je bio njegov prvi oponent u gradu pod Marjanom, isto tako veliki borac neustrašiva srca. Full-contact, kick boxing...

Možete li zamislit scenu sredinom sedamdesetih, Branko Cikatić je već kretao u osvajanje svjetskog vrha, a Vlado Krstulović je izjavio:

- Smlavit ću Branka Cikatića...

Dovoljno da se priredi borilački spektakl na Gripama, u dvorani košarkaša tadašnje Jugoplastike, natiskalo se publike i tražila se karta više, priredba samo takva. Split je tradicionalno volio borilačke sportove, imao za njih istančan sluh i tradiciju, pohodio je mečeve Mate Parlova, pratio je i Cikatića.

A za meč solinskog Tigra Cikatića s Vladom Krstulovićem koji je digao grad na noge, organizirane su i oklade na crno, lako nam je to sad pisati u drugoj državi i s otklonom od pola stoljeća, na pologu je bilo - kažu oni što znaju - i do 200.000 tada popularnih i jedino platežno priznatih dojč maraka.

Pobijedio je Cikatić, prekidom u šestoj rundi, ali je publika bila oduševljena, ali Vlado Krstulović bio borac i po, borac par excellance.I u ovom tužnom trenutku odlaska velikog borca i sportaša, želimo grad Split, Dalmaciju i šire podsjetiti na Vladu Krstulovića, koji nedvojbeno zaslužuje posmrtno slovo i neka mu je laka hrvatska zemlja.

Prije četiri i pol godine umro je Branko Cikatić, a evo sad je otišao i Vlado Krstulović. Prije pola stoljeća "zapalili" su Gripe, o tom dvoboju titana pričalo se mjesecima... I danas se pamti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 17:13