stdClass Object ( [id] => 1384471 [title] => On je boksač, ministrant i ‘kaštelanski div‘ od 206 cm! S Eura se vratio s broncom, otac mu je osnovao poznati klub [alias] => on-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub [catid] => 281 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Takva su vremena i nažalost je postala rijetkost da ćete sresti nekog 16-godišnjaka toliko pristojnog i zrelog. Dobro, dobro... I autor ovog teksta spada u kategoriju mladih, nije baš da s pozicije ‘Metuzalema‘ može držati prodike mlađariji. Ali ostali smo ‘paf‘ zbog skromnosti ovog momka. A sve kreće od kuće... Dakle, roditelji – svaka čast! A red je i da ga konačno predstavimo nakon niza hvalospjeva. On je Josip Tokić, brončani s netom završenog Europskog boksačkog prvenstva za mlađe seniore.

Krećemo – od početka! Kaštelanin je, naime, visok 206 centimetara. Pravi div! Prva asocijacija svakako je košarka, pa ne možemo ne pitati: Zašto baš boks?

- Gurali su me svi u košarku u osnovnoj školi. Probao sam tjedan dana, ali nije mi se svidjelo. Općenito me ne privlače momčadski sportovi. Želim ovisiti samo o sebi. Okušao sam se i u nogometu, judu i rukometu, ali ništa me nije toliko privuklo.

A onda su proradili geni...

- Otac mi je bio trener i kickboksač, Pero Tokić. On je osnovao klub Pit Bull. Bio je trener Marku Žaji. Ali onda je sve to i diskoteku koju je vodio ostavio iza sebe i odselio se iz Splita u Kaštela. Posvetio se vjeri i obitelji.

Čime se bavi danas?

- Vojna mirovina, bio je u ratu od 1991. do 1995. U ratu je ozlijedio koljeno. Zato je i morao prestati s kickboxingom. Bio je i prvak Jugoslavije ‘91.

Potvrdilo se još jednom, jabuka ne pada daleko od stabla...

- Boris Vujović iz boksačkog kluba Leonid došao je jednom na sat tjelesnog dok sam bio u osnovnoj školi. Netko mu je rekao da mi je Pero otac i tako su me nagovorili da dođem na jedan trening. Morao sam ‘pilati‘ oca da me pusti i na kraju sam otišao. Bio sam na jednom treningu, ali nisam bio redovit. Došao bih na jedan trening, pa me dva tjedna ne bi bilo. Krajem 2022. godine sam se baš ozbiljno posvetio treninzima.

Nije prošlo dugo, Tokić je mnogima ‘zapeo za oko‘. A kako i ne bi... Teško ga je ne uočiti sa svojih dva i kusur metra. No, odmah je bilo jasno da se radi o velikom talentu. Uslijedio je ‘transfer‘...

- Prešao sam u Torcidu. Bili smo kod njih na javnim sparinzima i svidjelo mi se kako rade. A još mi i otac poznaje trenera Dražena Burića.

Slobodna u utrobi Poljuda među Torcidom, gledali smo kako poznati Splićanin kali nove uzdanice, ima jedan ‘sveti cilj‘

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Brusi se tehnika

Dosta o ćaći... Šta kaže mater? Nije joj lako gledati sina kako se bori?

- A ne trese se više, ali nije joj svejedno. Nakon borbe u četvrtfinalu, javili su joj da sam pobijedio. Kasnije je gledala snimku i kaže da se opet bojala da se nešto ne dogodi, haha.

Imaš li braće, sestara?

- Imam dva brata i sestru. Stariji, Ivan se bavio olimpijskim dizanjem utega. Bio je i prvak države. Mlađi brat još nije u sportu, a sestra je još mala.

Što kažu na uspjehe?

- Sretni su, naravno, a posebno stariji brat. Kad me vidi da treniram doma uvijek krene zezancija u stilu: di si, Tysone?

---

---

Napuštamo na čas obiteljsko stablo i vraćamo se boksu, Torcidi... Tokić slovi za velikog talenta. Fizičke predispozicije su tu i ‘samo‘ treba brusiti tehniku, skupljati iskustvo.

- U klubu vjeruju da su preda mnom velike stvari. Trener kaže da samo slušam i treniram i onda će sve biti kako treba.

Josip sluša trenera, ali i oca. Ujutro je trening doma, navečer u klubu.

Onda ste kući uredili neki prostor za trening?

- Ma, kakvi. Samo malo razmaknemo kauče i na fokusere popravljamo tehniku.

Dva treninga dnevno... Velika je i ‘potrošnja‘?

- Da, puno se trošim. A onda i puno jedem. Već su se u obitelji naviknuli na to – smije se Josip.

Nismo spomenuli, a nije nevažno: Josip je učenik drugog razreda Pomorske škole u Splitu. A to znači da autobusom dvaput dnevno iz Kaštel Starog ide u Split. Kako kaže, non-stop je u ‘trisedmi‘. Što ti je požrtvovnost... Ali ništa mu nije teško. Ljubav prema boksu je jaka.

A jaka je i vjera u mladog Josipa. Uz to što je brončani s Europskog prvenstva, Tokić je i ministrant u župi u Kaštel Starom. Ponosno to ističe.

- Još uvijek ministriram. Od drugog razreda osnovne škole i danas još traje. Tamo sam kod don Franka Prnjaka. Znaju da sam boksač.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Predstavio se župi

A saznali su i vjernici...

- Zbog natjecanja nisam mogao doći na svetu misu u nedjelju, pa sam tako došao ministrirati u ponedjeljak. I na kraju mise don Franko je pred svima rekao da sam osvojio medalju. Svi u crkvi su zapljeskali. Bilo mi je malo neugodno – s osmijehom na licu priča nam Josip. Uskoro mu je i krizma, kum će mu biti Marko Žaja.

Doček je, dakako, imao i u svom klubu. Ispred Torcidine dvorane na Poljudu, dočekali su ga treneri i prijatelji iz kluba, ali i navijači. Nisu mu rekli za doček, trener Burić ga je htio iznenaditi.

- Nisam očekivao da će se skupiti toliko ljudi. Mislio sam da ću samo doći i pozdraviti prijatelje. Ali tamo su bili i navijači iz Torcide, upalili su baklje, poveli pjesmu. Bilo je stvarno fantastično, uživao sam.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

Baklje, pjesma i fešta na Poljudu! Torcida dočekala svog junaka, mladi kaštelanski ‘div‘ vratio se s broncom oko vrata

U Torcidi se radi punom parom. Kako nam je ispričao Burić u razgovoru, konačni cilj je olimpijska medalja.

- Cilj mi je plasirati se na Olimpijske igre 2028. A do tada želim nastupiti na svim svjetskim i europskim prvenstvima, skupiti što više borbi. Otprilike njih 200 želim imati do Igara. Odradim li to dobro, mogao bi krenuti i ‘profi‘.

Je li bilo ozljeda?

- Nisam imao većih ozljeda za sada, samo manjih problema s palcem i laktom.

Kakav ti je stil?

- Kontraš sam i ljevak, pa protivnicima nije lako protiv mene. Mnogi nisu naviknuli boriti se protiv ljevaka. Visok sam, pa bi trebao držati distancu. Ali problem mi je što se volim potući. Ne bježim od udaraca. Volim i spustiti ruke nekad.

Poludi li trener na to?

- Ma nije jer dobro izbjegavam udarce, ali opet doleti neki tu i tamo. Tako sam u polufinalu protiv Bugara izgubio meč. Bila je velika buka u dvorani i nisam čuo trenera koji mi je vikao da je ostalo samo 10 sekundi do kraja runde. Zaletio sam se spuštenih ruku i on me pogodio u bradu. Sudac mi je brojao i uzeo mi tu rundu. Da se to nije dogodilo, pobijedio bih.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Zadnji direkt

Pomalo i neobično za njegovu konstituciju, ali Tokić je veliki udarač. U borbi protiv prvaka Srbije uputio je čak 260 udaraca u tri runde – 110 u prvoj, 80 u drugoj i 70 u trećoj. Mnogi 110 udaraca ‘ne bace‘ u cijeloj borbi koliko je Tokić imao samo u prvoj rundi. Jasno vam je onda o čemu pričamo...

Najdraži udarac?

- Zadnji direkt, ljevicom. To mi najbolje ide, skoro uvijek ga pogađam. I znam da kad god mi sjedne da ni protivniku nije lako. Još sam mlad i trebam na svemu raditi.

Kako boksati protiv dvometraša? Glavu ti nije lako dosegnuti...

- Protivnici žele doći blizu i onda preko tijela doći do glave. Ali nije im to lako baš. Puno ih je pokušalo, a malo uspjelo.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Imaš li neku rutinu, ritual prije meča?

- U zadnje vrijeme se prije borbe maknem od svih i budem sam. Doručkujem i ručam sam, izmolim krunicu, litanije i još neku molitvu. U dvoranu dođem sa slušalicama u ušima. Upalim muziku koja me opušta. Pola sata prije meča sam potpuno u fokusu, zagrijem se da me probije znoj i budem spreman za borbu.

Povijesni uspjeh Torcide! Kaštelanski dvometraš u okršaju svladao prvaka Srbije i osigurao prvu europsku medalju

Vjera ti puno znači...

- To mi je uvijek na prvom mjestu. Na prvenstvu u Poreču sam potaknuo ideju da nas trener odvede na misu u nedjelju. I na kraju nas je dosta otišlo. Inače volim izmoliti krunicu, otići na svetu misu kad god mogu. Pomolim se svako jutro i večer, prije svakog obroka. Cijela obitelj je u vjeri, a najviše je krenulo od oca.

U ringu nema prijatelja, kaže Josip, ali van njega su zato svi zajedno. Poštovanje je važno u boksu i nema zle krvi među boksačima.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Tko ti je uzor?

- Pratim, naravno, sve najpoznatije boksače, od Furyja do Joshue, ali uzor mi je Uzbekistanac Bakhodir Jalolov. On je također dvometraš, dva puta je bio svjetski prvak i olimpijski je pobjednik iz Tokija. Pokušavam replicirati što više od njegovog stila. Kontraš je poput mene.

Kakvi su planovi? Što je sljedeće?

- Boksat ću 12. svibnja u Splitu na Trofeju Marjana. Protivnik bi mi trebao biti Makedonac. Nakon toga je turnir u Sarajevu. Poslije, mislim da neću više boksati u Hrvatskoj. Već sada me nemaju s kime upariti – poručio je Tokić za kraj. Tek mu je 16, a u životopisu već ima europsku broncu. Kako rekosmo, fizikalije su tu, tehnika se iz dana u dan brusi, iskustvo se marljivo skuplja. Pred njim su, nesumnjivo, velike stvari. Za ‘kaštelanskog diva‘ će se još itekako čuti.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tek mu je 16 godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Tek mu je 16 godina 2 0 8831 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-24 14:41:43 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Ivan Renić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-28 16:27:40 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-28 16:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 281 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz borilačkih sportova. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, borilački sportovi [secure] => 0 [page_title] => Borilački sportovi [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=On je boksač, ministrant i 'kaštelanski div' od 206 cm! S Eura se vratio s broncom, otac mu je osnovao poznati klub page_title=On je boksač, ministrant i 'kaštelanski div' od 206 cm! S Eura se vratio s broncom, otac mu je osnovao poznati klub [metakey] => josip tokić, Boksački klub Torcida, Torcida, Dražen Burić, bk torcida [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999318.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999322.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999323.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999317.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999316.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999308.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999314.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999313.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26999312.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26977565.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26977561.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/24\/26977559.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Iz Ka\u0161tel Starog mu nije te\u0161ko svaki dan po dva puta autobusom \u2018zapra\u0161iti\u2018 u Split<\/p>","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1260","hd_26999318_1920.jpg":"1920x1080","k_26999318_1280.jpg":"1280x1280","k_26999318_1024.jpg":"1024x1024","k_26999318_640.jpg":"640x640","k_26999318_480.jpg":"480x480","k_26999318_340.jpg":"340x340","k_26999318_220.jpg":"220x220","o_26999318_1280.jpg":"1280x840","o_26999318_1024.jpg":"1024x672","o_26999318_640.jpg":"640x420","o_26999318_480.jpg":"480x315","o_26999318_340.jpg":"340x223","o_26999318_220.jpg":"220x144","h_26999318_1280.jpg":"1280x854","h_26999318_1024.jpg":"1024x683","h_26999318_640.jpg":"640x427","h_26999318_480.jpg":"480x320","h_26999318_340.jpg":"340x227","h_26999318_220.jpg":"220x147","pp_26999318_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999318_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999318_640.jpg":"640x814","pp_26999318_480.jpg":"480x611","pp_26999318_340.jpg":"340x432","pp_26999318_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1213","hd_26999322_1920.jpg":"1920x1080","k_26999322_1280.jpg":"1280x1280","k_26999322_1024.jpg":"1024x1024","k_26999322_640.jpg":"640x640","k_26999322_480.jpg":"480x480","k_26999322_340.jpg":"340x340","k_26999322_220.jpg":"220x220","o_26999322_1280.jpg":"1280x808","o_26999322_1024.jpg":"1024x646","o_26999322_640.jpg":"640x404","o_26999322_480.jpg":"480x303","o_26999322_340.jpg":"340x214","o_26999322_220.jpg":"220x138","h_26999322_1280.jpg":"1280x854","h_26999322_1024.jpg":"1024x683","h_26999322_640.jpg":"640x427","h_26999322_480.jpg":"480x320","h_26999322_340.jpg":"340x227","h_26999322_220.jpg":"220x147","pp_26999322_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999322_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999322_640.jpg":"640x814","pp_26999322_480.jpg":"480x611","pp_26999322_340.jpg":"340x432","pp_26999322_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1264","hd_26999323_1920.jpg":"1920x1080","k_26999323_1280.jpg":"1280x1280","k_26999323_1024.jpg":"1024x1024","k_26999323_640.jpg":"640x640","k_26999323_480.jpg":"480x480","k_26999323_340.jpg":"340x340","k_26999323_220.jpg":"220x220","o_26999323_1280.jpg":"1280x842","o_26999323_1024.jpg":"1024x674","o_26999323_640.jpg":"640x421","o_26999323_480.jpg":"480x316","o_26999323_340.jpg":"340x223","o_26999323_220.jpg":"220x144","h_26999323_1280.jpg":"1280x854","h_26999323_1024.jpg":"1024x683","h_26999323_640.jpg":"640x427","h_26999323_480.jpg":"480x320","h_26999323_340.jpg":"340x227","h_26999323_220.jpg":"220x147","pp_26999323_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999323_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999323_640.jpg":"640x814","pp_26999323_480.jpg":"480x611","pp_26999323_340.jpg":"340x432","pp_26999323_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26999317_1920.jpg":"1920x1080","k_26999317_1280.jpg":"1280x1280","k_26999317_1024.jpg":"1024x1024","k_26999317_640.jpg":"640x640","k_26999317_480.jpg":"480x480","k_26999317_340.jpg":"340x340","k_26999317_220.jpg":"220x220","o_26999317_1280.jpg":"1280x853","o_26999317_1024.jpg":"1024x682","o_26999317_640.jpg":"640x426","o_26999317_480.jpg":"480x320","o_26999317_340.jpg":"340x226","o_26999317_220.jpg":"220x146","h_26999317_1280.jpg":"1280x854","h_26999317_1024.jpg":"1024x683","h_26999317_640.jpg":"640x427","h_26999317_480.jpg":"480x320","h_26999317_340.jpg":"340x227","h_26999317_220.jpg":"220x147","pp_26999317_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999317_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999317_640.jpg":"640x814","pp_26999317_480.jpg":"480x611","pp_26999317_340.jpg":"340x432","pp_26999317_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1094","hd_26999316_1920.jpg":"1920x1080","k_26999316_1280.jpg":"1280x1280","k_26999316_1024.jpg":"1024x1024","k_26999316_640.jpg":"640x640","k_26999316_480.jpg":"480x480","k_26999316_340.jpg":"340x340","k_26999316_220.jpg":"220x220","o_26999316_1280.jpg":"1280x729","o_26999316_1024.jpg":"1024x583","o_26999316_640.jpg":"640x364","o_26999316_480.jpg":"480x273","o_26999316_340.jpg":"340x193","o_26999316_220.jpg":"220x125","h_26999316_1280.jpg":"1280x854","h_26999316_1024.jpg":"1024x683","h_26999316_640.jpg":"640x427","h_26999316_480.jpg":"480x320","h_26999316_340.jpg":"340x227","h_26999316_220.jpg":"220x147","pp_26999316_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999316_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999316_640.jpg":"640x814","pp_26999316_480.jpg":"480x611","pp_26999316_340.jpg":"340x432","pp_26999316_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26999308_1920.jpg":"1920x1080","k_26999308_1280.jpg":"1280x1280","k_26999308_1024.jpg":"1024x1024","k_26999308_640.jpg":"640x640","k_26999308_480.jpg":"480x480","k_26999308_340.jpg":"340x340","k_26999308_220.jpg":"220x220","o_26999308_1280.jpg":"1280x853","o_26999308_1024.jpg":"1024x682","o_26999308_640.jpg":"640x426","o_26999308_480.jpg":"480x320","o_26999308_340.jpg":"340x226","o_26999308_220.jpg":"220x146","h_26999308_1280.jpg":"1280x854","h_26999308_1024.jpg":"1024x683","h_26999308_640.jpg":"640x427","h_26999308_480.jpg":"480x320","h_26999308_340.jpg":"340x227","h_26999308_220.jpg":"220x147","pp_26999308_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999308_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999308_640.jpg":"640x814","pp_26999308_480.jpg":"480x611","pp_26999308_340.jpg":"340x432","pp_26999308_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_26999314_1920.jpg":"1920x1080","k_26999314_1280.jpg":"1280x1280","k_26999314_1024.jpg":"1024x1024","k_26999314_640.jpg":"640x640","k_26999314_480.jpg":"480x480","k_26999314_340.jpg":"340x340","k_26999314_220.jpg":"220x220","o_26999314_1280.jpg":"1280x828","o_26999314_1024.jpg":"1024x662","o_26999314_640.jpg":"640x414","o_26999314_480.jpg":"480x310","o_26999314_340.jpg":"340x219","o_26999314_220.jpg":"220x142","h_26999314_1280.jpg":"1280x854","h_26999314_1024.jpg":"1024x683","h_26999314_640.jpg":"640x427","h_26999314_480.jpg":"480x320","h_26999314_340.jpg":"340x227","h_26999314_220.jpg":"220x147","pp_26999314_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999314_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999314_640.jpg":"640x814","pp_26999314_480.jpg":"480x611","pp_26999314_340.jpg":"340x432","pp_26999314_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1261","hd_26999313_1920.jpg":"1920x1080","k_26999313_1280.jpg":"1280x1280","k_26999313_1024.jpg":"1024x1024","k_26999313_640.jpg":"640x640","k_26999313_480.jpg":"480x480","k_26999313_340.jpg":"340x340","k_26999313_220.jpg":"220x220","o_26999313_1280.jpg":"1280x840","o_26999313_1024.jpg":"1024x672","o_26999313_640.jpg":"640x420","o_26999313_480.jpg":"480x315","o_26999313_340.jpg":"340x223","o_26999313_220.jpg":"220x144","h_26999313_1280.jpg":"1280x854","h_26999313_1024.jpg":"1024x683","h_26999313_640.jpg":"640x427","h_26999313_480.jpg":"480x320","h_26999313_340.jpg":"340x227","h_26999313_220.jpg":"220x147","pp_26999313_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999313_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999313_640.jpg":"640x814","pp_26999313_480.jpg":"480x611","pp_26999313_340.jpg":"340x432","pp_26999313_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2787","hd_26999312_1920.jpg":"1920x1080","k_26999312_1280.jpg":"1280x1280","k_26999312_1024.jpg":"1024x1024","k_26999312_640.jpg":"640x640","k_26999312_480.jpg":"480x480","k_26999312_340.jpg":"340x340","k_26999312_220.jpg":"220x220","o_26999312_1280.jpg":"1280x1858","o_26999312_1024.jpg":"1024x1486","o_26999312_640.jpg":"640x929","o_26999312_480.jpg":"480x696","o_26999312_340.jpg":"340x493","o_26999312_220.jpg":"220x319","h_26999312_1280.jpg":"1280x854","h_26999312_1024.jpg":"1024x683","h_26999312_640.jpg":"640x427","h_26999312_480.jpg":"480x320","h_26999312_340.jpg":"340x227","h_26999312_220.jpg":"220x147","pp_26999312_1280.jpg":"1280x1628","pp_26999312_1024.jpg":"1024x1303","pp_26999312_640.jpg":"640x814","pp_26999312_480.jpg":"480x611","pp_26999312_340.jpg":"340x432","pp_26999312_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1225","hd_26977565_1920.jpg":"1920x1080","k_26977565_1280.jpg":"1280x1280","k_26977565_1024.jpg":"1024x1024","k_26977565_640.jpg":"640x640","k_26977565_480.jpg":"480x480","k_26977565_340.jpg":"340x340","k_26977565_220.jpg":"220x220","o_26977565_1280.jpg":"1280x816","o_26977565_1024.jpg":"1024x653","o_26977565_640.jpg":"640x408","o_26977565_480.jpg":"480x306","o_26977565_340.jpg":"340x216","o_26977565_220.jpg":"220x140","h_26977565_1280.jpg":"1280x854","h_26977565_1024.jpg":"1024x683","h_26977565_640.jpg":"640x427","h_26977565_480.jpg":"480x320","h_26977565_340.jpg":"340x227","h_26977565_220.jpg":"220x147","pp_26977565_1280.jpg":"1280x1628","pp_26977565_1024.jpg":"1024x1303","pp_26977565_640.jpg":"640x814","pp_26977565_480.jpg":"480x611","pp_26977565_340.jpg":"340x432","pp_26977565_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1199","hd_26977561_1920.jpg":"1920x1080","k_26977561_1280.jpg":"1280x1280","k_26977561_1024.jpg":"1024x1024","k_26977561_640.jpg":"640x640","k_26977561_480.jpg":"480x480","k_26977561_340.jpg":"340x340","k_26977561_220.jpg":"220x220","o_26977561_1280.jpg":"1280x799","o_26977561_1024.jpg":"1024x639","o_26977561_640.jpg":"640x399","o_26977561_480.jpg":"480x299","o_26977561_340.jpg":"340x212","o_26977561_220.jpg":"220x137","h_26977561_1280.jpg":"1280x854","h_26977561_1024.jpg":"1024x683","h_26977561_640.jpg":"640x427","h_26977561_480.jpg":"480x320","h_26977561_340.jpg":"340x227","h_26977561_220.jpg":"220x147","pp_26977561_1280.jpg":"1280x1628","pp_26977561_1024.jpg":"1024x1303","pp_26977561_640.jpg":"640x814","pp_26977561_480.jpg":"480x611","pp_26977561_340.jpg":"340x432","pp_26977561_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1188","hd_26977559_1920.jpg":"1920x1080","k_26977559_1280.jpg":"1280x1280","k_26977559_1024.jpg":"1024x1024","k_26977559_640.jpg":"640x640","k_26977559_480.jpg":"480x480","k_26977559_340.jpg":"340x340","k_26977559_220.jpg":"220x220","o_26977559_1280.jpg":"1280x792","o_26977559_1024.jpg":"1024x633","o_26977559_640.jpg":"640x396","o_26977559_480.jpg":"480x297","o_26977559_340.jpg":"340x210","o_26977559_220.jpg":"220x136","h_26977559_1280.jpg":"1280x854","h_26977559_1024.jpg":"1024x683","h_26977559_640.jpg":"640x427","h_26977559_480.jpg":"480x320","h_26977559_340.jpg":"340x227","h_26977559_220.jpg":"220x147","pp_26977559_1280.jpg":"1280x1628","pp_26977559_1024.jpg":"1024x1303","pp_26977559_640.jpg":"640x814","pp_26977559_480.jpg":"480x611","pp_26977559_340.jpg":"340x432","pp_26977559_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 281 [name] => Borilački sportovi [alias] => borilacki-sportovi [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4548989 Threads: 3 Questions: 149334726 Slow queries: 63732 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4440246 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/borilacki-sportovi ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 281 [name] => Borilački sportovi [alias] => borilacki-sportovi [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/borilacki-sportovi ) ) [link] => /sport/borilacki-sportovi/on-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub-1384471 [printLink] => /sport/borilacki-sportovi/on-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub-1384471?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 749526 [name] => josip tokić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-26 20:12:14 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-tokic [link] => /tag/josip-tokic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 257369 [name] => Boksački klub Torcida [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => boksacki-klub-torcida [link] => /tag/boksacki-klub-torcida ) [2] => stdClass Object ( [id] => 350109 [name] => Torcida [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => torcida [link] => /tag/torcida ) [3] => stdClass Object ( [id] => 261189 [name] => dražen burić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => drazen-buric [link] => /tag/drazen-buric ) [4] => stdClass Object ( [id] => 639755 [name] => bk torcida [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-27 16:14:12 [main_article_id] => 0 [alias] => bk-torcida [link] => /tag/bk-torcida ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tek mu je 16 godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => On je boksač, ministrant i ‘kaštelanski div‘ od 206 cm! S Eura se vratio s broncom, otac mu je osnovao poznati klub [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-18-04-31-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999318.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] =>

Iz Kaštel Starog mu nije teško svaki dan po dva puta autobusom ‘zaprašiti‘ u Split

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999318.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix

Iz Kaštel Starog mu nije teško svaki dan po dva puta autobusom ‘zaprašiti‘ u Split

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999322.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999323.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999317.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999316.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999308.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999314.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999313.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26999312.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26977565.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26977561.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/24/26977559.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Takva su vremena i nažalost je postala rijetkost da ćete sresti nekog 16-godišnjaka toliko pristojnog i zrelog. Dobro, dobro... I autor ovog teksta spada u kategoriju mladih, nije baš da s pozicije ‘Metuzalema‘ može držati prodike mlađariji. Ali ostali smo ‘paf‘ zbog skromnosti ovog momka. A sve kreće od kuće... Dakle, roditelji – svaka čast! A red je i da ga konačno predstavimo nakon niza hvalospjeva. On je Josip Tokić, brončani s netom završenog Europskog boksačkog prvenstva za mlađe seniore.

Krećemo – od početka! Kaštelanin je, naime, visok 206 centimetara. Pravi div! Prva asocijacija svakako je košarka, pa ne možemo ne pitati: Zašto baš boks?

- Gurali su me svi u košarku u osnovnoj školi. Probao sam tjedan dana, ali nije mi se svidjelo. Općenito me ne privlače momčadski sportovi. Želim ovisiti samo o sebi. Okušao sam se i u nogometu, judu i rukometu, ali ništa me nije toliko privuklo.

A onda su proradili geni...

- Otac mi je bio trener i kickboksač, Pero Tokić. On je osnovao klub Pit Bull. Bio je trener Marku Žaji. Ali onda je sve to i diskoteku koju je vodio ostavio iza sebe i odselio se iz Splita u Kaštela. Posvetio se vjeri i obitelji.

Čime se bavi danas?

- Vojna mirovina, bio je u ratu od 1991. do 1995. U ratu je ozlijedio koljeno. Zato je i morao prestati s kickboxingom. Bio je i prvak Jugoslavije ‘91.

Potvrdilo se još jednom, jabuka ne pada daleko od stabla...

- Boris Vujović iz boksačkog kluba Leonid došao je jednom na sat tjelesnog dok sam bio u osnovnoj školi. Netko mu je rekao da mi je Pero otac i tako su me nagovorili da dođem na jedan trening. Morao sam ‘pilati‘ oca da me pusti i na kraju sam otišao. Bio sam na jednom treningu, ali nisam bio redovit. Došao bih na jedan trening, pa me dva tjedna ne bi bilo. Krajem 2022. godine sam se baš ozbiljno posvetio treninzima.

Nije prošlo dugo, Tokić je mnogima ‘zapeo za oko‘. A kako i ne bi... Teško ga je ne uočiti sa svojih dva i kusur metra. No, odmah je bilo jasno da se radi o velikom talentu. Uslijedio je ‘transfer‘...

- Prešao sam u Torcidu. Bili smo kod njih na javnim sparinzima i svidjelo mi se kako rade. A još mi i otac poznaje trenera Dražena Burića.

Slobodna u utrobi Poljuda među Torcidom, gledali smo kako poznati Splićanin kali nove uzdanice, ima jedan ‘sveti cilj‘

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Brusi se tehnika

Dosta o ćaći... Šta kaže mater? Nije joj lako gledati sina kako se bori?

- A ne trese se više, ali nije joj svejedno. Nakon borbe u četvrtfinalu, javili su joj da sam pobijedio. Kasnije je gledala snimku i kaže da se opet bojala da se nešto ne dogodi, haha.

Imaš li braće, sestara?

- Imam dva brata i sestru. Stariji, Ivan se bavio olimpijskim dizanjem utega. Bio je i prvak države. Mlađi brat još nije u sportu, a sestra je još mala.

Što kažu na uspjehe?

- Sretni su, naravno, a posebno stariji brat. Kad me vidi da treniram doma uvijek krene zezancija u stilu: di si, Tysone?

---

---

Napuštamo na čas obiteljsko stablo i vraćamo se boksu, Torcidi... Tokić slovi za velikog talenta. Fizičke predispozicije su tu i ‘samo‘ treba brusiti tehniku, skupljati iskustvo.

- U klubu vjeruju da su preda mnom velike stvari. Trener kaže da samo slušam i treniram i onda će sve biti kako treba.

Josip sluša trenera, ali i oca. Ujutro je trening doma, navečer u klubu.

Onda ste kući uredili neki prostor za trening?

- Ma, kakvi. Samo malo razmaknemo kauče i na fokusere popravljamo tehniku.

Dva treninga dnevno... Velika je i ‘potrošnja‘?

- Da, puno se trošim. A onda i puno jedem. Već su se u obitelji naviknuli na to – smije se Josip.

Nismo spomenuli, a nije nevažno: Josip je učenik drugog razreda Pomorske škole u Splitu. A to znači da autobusom dvaput dnevno iz Kaštel Starog ide u Split. Kako kaže, non-stop je u ‘trisedmi‘. Što ti je požrtvovnost... Ali ništa mu nije teško. Ljubav prema boksu je jaka.

A jaka je i vjera u mladog Josipa. Uz to što je brončani s Europskog prvenstva, Tokić je i ministrant u župi u Kaštel Starom. Ponosno to ističe.

- Još uvijek ministriram. Od drugog razreda osnovne škole i danas još traje. Tamo sam kod don Franka Prnjaka. Znaju da sam boksač.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Predstavio se župi

A saznali su i vjernici...

- Zbog natjecanja nisam mogao doći na svetu misu u nedjelju, pa sam tako došao ministrirati u ponedjeljak. I na kraju mise don Franko je pred svima rekao da sam osvojio medalju. Svi u crkvi su zapljeskali. Bilo mi je malo neugodno – s osmijehom na licu priča nam Josip. Uskoro mu je i krizma, kum će mu biti Marko Žaja.

Doček je, dakako, imao i u svom klubu. Ispred Torcidine dvorane na Poljudu, dočekali su ga treneri i prijatelji iz kluba, ali i navijači. Nisu mu rekli za doček, trener Burić ga je htio iznenaditi.

- Nisam očekivao da će se skupiti toliko ljudi. Mislio sam da ću samo doći i pozdraviti prijatelje. Ali tamo su bili i navijači iz Torcide, upalili su baklje, poveli pjesmu. Bilo je stvarno fantastično, uživao sam.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

---

image
Joško Ponoš/Cropix
---

Baklje, pjesma i fešta na Poljudu! Torcida dočekala svog junaka, mladi kaštelanski ‘div‘ vratio se s broncom oko vrata

U Torcidi se radi punom parom. Kako nam je ispričao Burić u razgovoru, konačni cilj je olimpijska medalja.

- Cilj mi je plasirati se na Olimpijske igre 2028. A do tada želim nastupiti na svim svjetskim i europskim prvenstvima, skupiti što više borbi. Otprilike njih 200 želim imati do Igara. Odradim li to dobro, mogao bi krenuti i ‘profi‘.

Je li bilo ozljeda?

- Nisam imao većih ozljeda za sada, samo manjih problema s palcem i laktom.

Kakav ti je stil?

- Kontraš sam i ljevak, pa protivnicima nije lako protiv mene. Mnogi nisu naviknuli boriti se protiv ljevaka. Visok sam, pa bi trebao držati distancu. Ali problem mi je što se volim potući. Ne bježim od udaraca. Volim i spustiti ruke nekad.

Poludi li trener na to?

- Ma nije jer dobro izbjegavam udarce, ali opet doleti neki tu i tamo. Tako sam u polufinalu protiv Bugara izgubio meč. Bila je velika buka u dvorani i nisam čuo trenera koji mi je vikao da je ostalo samo 10 sekundi do kraja runde. Zaletio sam se spuštenih ruku i on me pogodio u bradu. Sudac mi je brojao i uzeo mi tu rundu. Da se to nije dogodilo, pobijedio bih.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Zadnji direkt

Pomalo i neobično za njegovu konstituciju, ali Tokić je veliki udarač. U borbi protiv prvaka Srbije uputio je čak 260 udaraca u tri runde – 110 u prvoj, 80 u drugoj i 70 u trećoj. Mnogi 110 udaraca ‘ne bace‘ u cijeloj borbi koliko je Tokić imao samo u prvoj rundi. Jasno vam je onda o čemu pričamo...

Najdraži udarac?

- Zadnji direkt, ljevicom. To mi najbolje ide, skoro uvijek ga pogađam. I znam da kad god mi sjedne da ni protivniku nije lako. Još sam mlad i trebam na svemu raditi.

Kako boksati protiv dvometraša? Glavu ti nije lako dosegnuti...

- Protivnici žele doći blizu i onda preko tijela doći do glave. Ali nije im to lako baš. Puno ih je pokušalo, a malo uspjelo.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Imaš li neku rutinu, ritual prije meča?

- U zadnje vrijeme se prije borbe maknem od svih i budem sam. Doručkujem i ručam sam, izmolim krunicu, litanije i još neku molitvu. U dvoranu dođem sa slušalicama u ušima. Upalim muziku koja me opušta. Pola sata prije meča sam potpuno u fokusu, zagrijem se da me probije znoj i budem spreman za borbu.

Povijesni uspjeh Torcide! Kaštelanski dvometraš u okršaju svladao prvaka Srbije i osigurao prvu europsku medalju

Vjera ti puno znači...

- To mi je uvijek na prvom mjestu. Na prvenstvu u Poreču sam potaknuo ideju da nas trener odvede na misu u nedjelju. I na kraju nas je dosta otišlo. Inače volim izmoliti krunicu, otići na svetu misu kad god mogu. Pomolim se svako jutro i večer, prije svakog obroka. Cijela obitelj je u vjeri, a najviše je krenulo od oca.

U ringu nema prijatelja, kaže Josip, ali van njega su zato svi zajedno. Poštovanje je važno u boksu i nema zle krvi među boksačima.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
---

Tko ti je uzor?

- Pratim, naravno, sve najpoznatije boksače, od Furyja do Joshue, ali uzor mi je Uzbekistanac Bakhodir Jalolov. On je također dvometraš, dva puta je bio svjetski prvak i olimpijski je pobjednik iz Tokija. Pokušavam replicirati što više od njegovog stila. Kontraš je poput mene.

Kakvi su planovi? Što je sljedeće?

- Boksat ću 12. svibnja u Splitu na Trofeju Marjana. Protivnik bi mi trebao biti Makedonac. Nakon toga je turnir u Sarajevu. Poslije, mislim da neću više boksati u Hrvatskoj. Već sada me nemaju s kime upariti – poručio je Tokić za kraj. Tek mu je 16, a u životopisu već ima europsku broncu. Kako rekosmo, fizikalije su tu, tehnika se iz dana u dan brusi, iskustvo se marljivo skuplja. Pred njim su, nesumnjivo, velike stvari. Za ‘kaštelanskog diva‘ će se još itekako čuti.

---

image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Božidar Vukičević/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix
Božidar Vukičević/Cropix

Iz Kaštel Starog mu nije teško svaki dan po dva puta autobusom ‘zaprašiti‘ u Split

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/borilacki-sportovi/on-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub-1384471 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=ba1301d5f4603fd8bd42dc4baa1d39e122edd21c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=On+je+boksa%C4%8D%2C+ministrant+i+%E2%80%98ka%C5%A1telanski+div%E2%80%98+od+206+cm%21+S+Eura+se+vratio+s+broncom%2C+otac+mu+je+osnovao+poznati+klub&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fborilacki-sportovi%2Fon-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub-1384471 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fborilacki-sportovi%2Fon-je-boksac-ministrant-i-kastelanski-div-od-206-cm-s-eura-se-vratio-s-broncom-otac-mu-je-osnovao-poznati-klub-1384471 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Tek mu je 16 godina [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Borilački sportoviTek mu je 16 godina

On je boksač, ministrant i ‘kaštelanski div‘ od 206 cm! S Eura se vratio s broncom, otac mu je osnovao poznati klub

Piše Ivan Renić
28. travnja 2024. - 18:27

Takva su vremena i nažalost je postala rijetkost da ćete sresti nekog 16-godišnjaka toliko pristojnog i zrelog. Dobro, dobro... I autor ovog teksta spada u kategoriju mladih, nije baš da s pozicije ‘Metuzalema‘ može držati prodike mlađariji. Ali ostali smo ‘paf‘ zbog skromnosti ovog momka. A sve kreće od kuće... Dakle, roditelji – svaka čast! A red je i da ga konačno predstavimo nakon niza hvalospjeva. On je Josip Tokić, brončani s netom završenog Europskog boksačkog prvenstva za mlađe seniore.

Krećemo – od početka! Kaštelanin je, naime, visok 206 centimetara. Pravi div! Prva asocijacija svakako je košarka, pa ne možemo ne pitati: Zašto baš boks?

- Gurali su me svi u košarku u osnovnoj školi. Probao sam tjedan dana, ali nije mi se svidjelo. Općenito...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 20:04