StoryEditorOCM
Borilački sportoviRING SLOBODAN

Kakav krš i lom u trofejnom hrvatskom Savezu! Pljušte šokantne ostavke: ‘Hvala svima osim tom čovjeku‘

Piše Dean Bauer/Sn
18. svibnja 2024. - 09:58

Podjele u Hrvatskom boksačkom savezu kulminirale su ostvakama dvojice ključnih ljudi, povukli su se predsjednik Bono Bošnjak i prvi čovjek Nadzornog odbora Jurica Runtić.

Savez je upao u krizu upravljanja, dvojac Bošnjak-Runtić s jedne, a general Mladen Mikočević, kojega prozivaju čelnici u ostavci, s druge strane.

"Zbog nezadovoljstva u rad tijela Hrvatskog boksačkog saveza i zbog trenutačnog krnjeg sastava pojedinih tijela istog podnosim ostavku na mjesto predsjednika Saveza koja stupa na snagu s danom održavanja sljedeće Izvanredne izborne skupštine HBS-a. Izvanrednu izbornu skupštinu sazvat ću u najkraćem mogućem roku i u vremenskim rokovima kako je to određeno Statutom i u skladu s ostalim pravnim aktima Saveza, te u skladu sa drugim zakonskim i podzakonskim propisima. Do održavanja Izvanredne izborne skupštine nastavit ću obnašati dužnost predsjednika.", piše u pismenoj ostavci Bona Bošnjaka.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Odmah potom stigla je i ostavka Runtića u kojoj između ostaloga, kako pišu Sportske novosti, stoji:

"Hvala Vam svima, osim Mladenu Mikolčeviću, na suradnji, te se zahvaljujem što sam imao priliku svih ovih godina predstavljati naše boksače, boksačice, trenere i klubove, te svojim djelovanjem i pojavom pobrati simpatije svjetskih i europskih dužnosnika i na taj način ostvariti mnoge benefite za boksačku zajednicu u Hrvatskoj. Kao bivšem sportašu, izuzetna čast mi je bila uživati u uspjesima naših boksača i boksačica na velikim natjecanjima, te također sudjelovati u sportskim projektima Hrvatskog boksačkog saveza."

Sljedeća sjednica izvanredne Skupštine Hrvatskog boksačkog saveza koja će, izgledno je, biti i izborna, sazvana je za sljedeću subotu, 25. svibnja.

image

Josip Tokić i Bono Bošnjak

Hrvatski Boksački Savez/Slobodna Dalmacija
image
Boris Kovačev/Cropix
image
Željko Puhovski/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 08:32