StoryEditorOCM
Splitzid prijepora

Županijska pročelnica proziva Banovinu zbog radova u Park-šumi: Da se Grad pridržavao odredbi GUP-a, ne bi bio moguć zahvat na Ježincu!

Piše Sandi Vidulić
16. srpnja 2021. - 09:27
Gradnja na Ježincu uspjela je posvađati pročelnike za zaštitu okoliša u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji Ante Čizmić/Cropix

Nastavlja se proces oko slučaja Ježinac, gdje je prije negoli su na parcelu došli bageri, bila gusta vegetacija u terasama vrtova.

Nakon građevinske inspekcije (koja je rekla da se radi prema glavnom projektu), nadzor je obavila i inspekcija zaštite prirode. Iz odgovora Državnog inspektorata ispada da njima nije sporan investitor koji je odnio komad brda, srušio zidove i iščupao zelenilo, nego županijski Upravni odjel za zaštitu okoliša, komunalne poslove, infrastrukturu i investicije, koji je odbio izdati dopuštenje za obavljanje radova.

- Inspekcija zaštite prirode izvršila je inspekcijski nadzor na lokaciji, pri čemu je uočen mogući nesklad izdane dokumentacije nadležnih. Stoga je, sukladno članku 205. stavak 1. Zakona o zaštiti prirode, inspekcija zaštite...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:40