StoryEditorOCM
Splitsvita i elita

VIDEO Donosimo djelić atmosfere sa sinoćnjeg svečanog otvaranja najvećeg nebodera u državi. Sve je prštalo od glamura

Piše Split SD
8. svibnja 2024. - 18:24

Sinoć se na svečanom otvaranju hotela AC by Marriot Split i Dalmatia Towera, najvećeg nebodera u Hrvatskoj slila svekolika "svita i elita" - uzvanici su sezali do najviših političkih krugova.

Kao izaslanik Vlade došao je ministar Davor Božinović, a bio je tu i arhitekt Otto Barić (autor idejnog projekta velebnog splitskog i hrvatskog zdanja), Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, čelnici lokalne vladajuće garniture, te brojni viđeni predstavnici estradne, sportske, političke i umjetničke scene, uključujući i izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića te "prvog domaćeg dizača utega", legendarnog Boška Čavku. Među prvima su pristigli Gibonni i Goran Ivanišević, koji su bili i aktivni udjelnici u programu svečanog otvorenja.

image
Saša Burić/Cropix

- Pošto smo neboder i hotel stavili u funkciju prošle godine usred špice sezone, naprosto nismo imali logističke niti vremenske mogućnosti za napraviti svečanost ovakvog obima ranije.

Zato smo se u međuvremenu zbilja potrudili da sve bude na nivou budući da je naš projekt najveće arhitektonsko postignuće u posljednjem desetljeću izuzev Pelješkog mosta. Ovo je velik dan za Split, Dalmaciju i Hrvatsku - kazao je prilikom otvaranja Josip Komar, vlasnik "Westgate Groupe", investitora Dalmatia Towera.

Kako je sinoć bilo, pogledajte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 16:53