StoryEditorOCM
Splitnova prijava

Već je kažnjen s 3200 € zbog vrijeđanja Ivoševića, ali opet su ga prsti zasvrbili: ‘On je mali četnik...‘

Piše Split SD
30. listopada 2023. - 11:05

Matej M., član Domovinskog pokreta, koji je u srpnju kažnjen s 3.200 eura kazne zbog prekršaja članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, za vikend je opet u Facebook komentaru napisao splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću da je četnik, piše Dalmatinski portal. Podsjetimo, Matej M. je u srpnju u komentaru Ivoševića nazvao "četnikom" i napisao da ga "treba dobro polomiti".

Član DP-a na sudu tumačio zašto je Ivoševiću poručio da je debil četnički: ‘Oni su banda, a nisam ni znao da je Srbin‘

Za vikend su se u Glagoljaškoj ulici pojavili radnici koji su počeli pilati stabla na terenu koji je u suvlasništvu države i privatnog vlasnika, a dogradonačelnik Ivošević je na toj lokaciji bio u dva navrata. Matej M. je komentar napisao ispod teksta Dalmatinskog portala "Dogradonačelnik stigao na Gripe: ‘Tko je dozvolio da se sječe?".

Matej M. prvo je komentirao da se Ivošević nije presvukao od jučer, a potom ga je očito raspalio odgovor jedne čitateljice kako je "krkanima najvažnije što dogradonačelnik ima na sebi, pogotovo kad ne troši lovu građana na ručno rađene talijanske postole i Bossova odijela".

"On je mali četnik … koji muze državu, a tatica dobia stan i plaća ga 100 eura, a to šta si ti na državnoj sisi isto, jbga šta si stvorila u svom životu drkajući", glasi u cijelosti komentar Mateja M. 

Ivošević je ovo prozivanje ponovno prijavio policiji, koja je, kako Dalmatinski portal doznaje, obavila razgovor s Matejom M. Slijedi podizanje optužnog prijedloga za prekršaj članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Zadnji put je policija tražila tisuću eura kazne, vjerojatno će sad, s obzirom na ponavljanje prekršaja, zatražiti koji euro više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:18