StoryEditorOCM
Splita počeli praznici

U Splitu je danas bio divan dan, a najmodernije igralište prazno. Ogorčena majka pisala Puljku: ‘Izbačeni su...‘

Piše SPLIT SD
16. veljače 2024. - 19:03

Prije gotovo četiri mjeseca na službenoj stranici Grada Splita objavljeno je da su dobili uporabnu dozvolu za garažu Lokve te da će je stanari od 1. studenoga uz naplatu moći koristiti. Također, pohvalili su se kako će ovim projektom Gradski kotar Lokve, osim 222 nova parkirna mjesta na dvije etaže, dobiti i školsko igralište na krovu garaže, koje uključuje nogometni i košarkaški teren, cageball, dječje igralište te sa strane i atletsku stazu, te da će ti sadržaji biti dostupni svima.

Dakle, to je objavljeno 20. listopada, a danas, 16. veljače, dobili smo pismo jednog jako razočaranog roditelja upućeno na adresu splitskog gradonačelnika Ivice Puljka.

image

Igralište i garaža na Lokvama

Grad Split/Slobodna Dalmacija

Apelira za pomoć, a obraća mu se "kao gradonačelniku i kao roditelju". Piše da živi na Lokvama, kvartu u kojem su djeca imala prekrasno igralište u sklopu škole, s velikim prostorom za igranje nogometa, košarke, igralište "na kojemu su moja djeca naučila rolati, voziti biciklu i igrati se sa svojim vršnjacima, sve igre potrebne djeci u rastu i razvoju radi zdravlja i svega što im je potrebno u tim godinama".

- S nestrpljenjem smo očekivali novo igralište, a po obavijestima iz medija informacije su bile da ćemo imati najljepše i najsuvremenije igralište za djecu u Splitu, a najviše su ga iščekivala djeca, jer dok su radovi trajali, nisu imali gdje igrati nogomet, ali uvijek taj prokleti ali, moja djeca, osnovnoškolci, svaki dan dolaze doma plačući:  "Mama, nama ne daju da uđemo na igralište, igralište je zaključano, potjerala nas je čistačica da mi ne smijemo tu biti...", a subotom i nedjeljom je novoizgrađeno igralište napravljeno za djecu zaključano, ispod tog novog igrališta nalazi se i novoizgrađena garaža.

Mislim da vam ne moram puno objašnjavati koji sam šok neki dan doživjela, a i sami ste roditelj, kada sama dobila informaciju da su s obzirom na to da su izbačeni s igrališta napravljenog za djecu iz svog kvartu otišli sami na nogometno igralište kraj OŠ "Lučac" jer tamo imaju igralište gdje se smiju igrati i nitko ih ne izbacuje. Za majku božju, tri velika semafora imaju proći i jedno 15 minuta udaljeno od mjesta stanovanja, mislim čak i tri kvarta udaljeno - iznervirana je žena.

image

Divan sunčan dan, počinju praznici, a igralište zatvoreno - i prazno

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Pa se dalje pita zašto se djeci ne dopušta igra u svom kvartu u najmodernijem igralištu u Splitu, a okruženi smo napadima kako su nam djeca po cijele dane na mobitelu.

- Pa naravno kad im se ne dopušta igrati u svom kvartu, a 90 posto roditelja, i to s potpunim pravom, svojoj djeci ne dopušta da idu na Lučac bez pratnje odrasle osobe, a tko će ih pratiti ako smo svi na poslu. A  sad moja molba - maknite to vaše moderno opremljeno igralište i vratite obični asfalt i puknutu branku da nam se djeca mogu igrat, jer od modernog igrališta koje se čuva iz tko zna kojeg razloga djeca nemaju ništa - napisala je zabrinuta majka gradonačelniku Splita, a sve to proslijedila i medijima, ali i resornom ministarstvu i HZJZ-u.

Neslužbeno doznajemo da je razlog zbog kojeg se djeci brani korištenje igrališta taj što su branke preblizu zida, pa postoji mogućnost da se ozlijede. Čeka se zaštitna spužva koja bi se trebala staviti između branke i zida. I tako već mjesecima. Neke je očito iznenadilo kako će to u konačnici izgledati...

image

Igralište i garaža na Lokvama

Grad Split/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 20:17