StoryEditorOCM
SplitPOTICAJ KREATIVNOSTI

U Ekonomskoj i upravnoj školi održan sajam vježbeničkih tvrtki: ‘Super je, kao da imamo svoju firmu‘

Piše Ljubica Vuko
13. travnja 2024. - 19:00

Ekonomska i upravna škola Split organizirala je u petak, 12. travnja 2024., Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki na temu "Rasti održivo i čuvaj naš Jadran". Sudjelovalo je 10 škola iz četiriju županija predstavljajući nastavni predmet Vježbenička tvrtka kao simulaciju stvarnog poslovanja.

image
Privatni album

Kako javljaju iz ove škole, sajam je otvorila ravnateljica Neda Bartulin istaknuvši kako je organizacija ovog sajma samo uvertira za obilježavanje 120. godišnjice škole koja će se obilježiti sljedeće godine. Ova 119 godina stara škola trenutno broji oko 800 učenika koji se obrazuju za zanimanja ekonomist, upravni referent i poslovni tajnik.

image
Privatni album

Prof. Ivan Režić, voditelj organizacijskog povjerenstva, istaknuo je da je svrha ovog sajma razvijanje učeničkih kompetencija te poticanje inovativnosti i kreativnosti u poduzetničkim idejama i mogućim budućim pothvatima.

Za vrijeme trajanja sajma natjecateljski su timovi u prostorijama škole te u vanjskim šatorima podignutima za ovu prigodu prezentirali proizvode i usluge svoje vježbeničke tvrtke nastojeći privući pozornost posjetitelja i potencijalnih kupaca atraktivnim promotivnim materijalom i svojim prezentacijskim vještinama.

image
Privatni album

Ovom prigodom organizirana je i tematska dražba, a predmet dražbe bio je autohtoni proizvod iz područja svake škole natjecatelja koji je povezan s temom "Rasti održivo i čuvaj naš Jadran!"

image
Privatni album

Također je tjekom sajma organizirana i izložba na istu temu tako da su na izložbenim panoima natjecateljski timovi izložili izrađene plakate kojima su učenici prezentirali svoje viđenje održivog razvoja i očuvanja Jadrana.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

-Super je osjećaj makar i prividno imati svoju tvrtku jer primjenjujemo teoretska znanja u praksi. Ovo nam može pomoći kako bismo jednog dana mogli osnovati vlastitu tvrtku – izjavila je Mihaela L., učenica 3.a razreda Ekonomske i upravne škole Split, sudionice sajma. Kako su izvijestili organizatori sajma, i njezina razredna kolegica, učenica Mirjana R. također je naglasila da se kroz nastavni predmet Vježbenička tvrtka potiče kreativnost i inovacija u smislu budućih samostalnih poslova.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

Na kraju uzbudljivog sajamskog dana proglašeni su pobjednici. Prvo je mjesto osvojila tvrtka Impression (proizvodnja i prodaja parfema, Srednja škola Vela Luka), drugo mjesto tvrtka DeVine (proizvodnja i prodaja vina, Srednja škola Ivana Lucića Trogir), dok je treće mjesto osvojila tvrtka Tea (proizvodnja prodaja kave, čaja i začina, Ekonomska i upravna škola Split), javili su nam iz ove splitske srednje škole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 16:21