StoryEditorOCM
Splittri dana

Splitski ESN organizira Festival mobilnosti na Kampusu: iz prve ruke možete saznati sve o različitim programima

Piše split sd
21. svibnja 2024. - 12:52

Studentska udruga ESN Split u suradnji sa Sveučilištem u Splitu organizira ovogodišnji Festival mobilnosti na Kampusu u Zgradi Do srijede, 22. svibnja, studenti, budući studenti i svi zainteresirani imaju priliku posjetiti Festival i saznati sve što ih zanima o različitim vrstama mobilnosti.

U tri dana trajanja Festivala, predstavit će se programi Europske Unije Erasmus+ studijski boravak, Erasmus+ stručna praksa te Blended Intensive Programme kratki studijski boravci, ali će se isto tako govoriti i o Work&Travel programu koji u zadnjih par godina postaje sve popularniji među našim studentima jer im omogućava odlazak u SAD za vrijeme trajanja ljetnih praznika.

S obzirom na to da je ovo godina i Europarlamentarnih izbora koji će se održati u lipnju, festival će posjetiti i splitske srednje škole koje su ambasadori Europskog Parlamenta, te će s publikom razgovarati o važnosti izlaska na izbore, a na kraju predavanja će se odigrati i interaktivni kviz.

Sva tri dana Festivala u predvorju Zgrade tri fakulteta će biti postavljeni štandovi različitih agencija i udruga koje provode različite vrste mobilnosti. Uz njih će biti i štandovi podijeljeni po zemljama na kojima će biti uvijek dostupni volonteri ESN-a Split zajedno sa studentima Sveučilišta, a koji su već bili i iskusili odlazak na različite vrste mobilnosti.

- Pozivaju se svi posjetitelji Festivala da razgovaraju s volonterima te da se ne ustručavaju postaviti bilo kakvo pitanje. Sva tri dana Festivala službeni program traje od 10 do 15 sati, dok zabavni program počinje navečer u 19 sati.

Naravno, ulaz na Festival je besplatan i omogućen svim zainteresiranima - poručili su organizatori. 

Za potpuni program Festivala zapratite Instagram stranicu udruge ESN Split na kojoj će biti na vrijeme objavljenje sve informacije za ovogodišnji Festival mobilnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 14:29