StoryEditorOCM
Splitjavni prosvjed

Splićani se poredali i ‘zapišali‘ Bačvice: ‘Novi zakon je neetičan i diskriminirajući, ne treba se ograničavati pristup pomorskom dobru‘

Piše Gabrijela Radanović
6. listopada 2022. - 17:56
”Zapišavanje teritorija” kojim građani žele poslati poruku da su Bačvice već zauzete i ne mogu se više nikome dodijeliti na korištenje.Vojko Bašić/Cropix

Zapišavanje je prirodni refleks kojim životinje označavaju svoj teritorij kao jasnu poruku svim drugim jedinkama svoje vrste da je taj teritorij već zauzet. Tako su danas Splićani figurativno zapišali Bačvice sklopu javnog prosvjeda "Ne damo našu obalu".

Jedan do drugog, posložili su se u dugačku liniju koja se protezala cijelom dužinom pješčane obale, ali i dalje, te zauzeli prikladnu pozu.

- Tražimo da se u novom Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama isključi bilo kakvo ograničenje pristupa pomorskom dobru (osim infrastrukturnih objekata), odnosno da cijela obala, neovisno o lokaciji, vrsti i namjeni ostane dostupna svima - poručili su organizatori koji smatraju da je zakon neetičan i diskriminirajući.

Toni Stipišić, predsjednik ekološkog društva "Picigin...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:17