StoryEditorOCM
SplitOsam dana

Požurite i prijavite se: policija zapošljava i prima u službu na neodređeno vrijeme veliki broj djelatnika

Piše SD Split
23. studenog 2022. - 19:09

Ministarstvo unutarnjih poslova je objavilo prvi dio natječaja za prijam u državnu službu na neodređeno i određeno vrijeme, među ostalim i u našoj Policijskoj upravi.

Traže se kandidati za 137 radnih mjesta za državne službenike i dva radna mjesta za policijske službenike u 19 policijskih uprava diljem Lijepe naše. Čak 120 radnih mjesta je na neodređeno vrijeme dok ih je 7 na određeno.

image
MUP

Najveći broj radnih mjesta odnosi se na liniju rada upravnih poslova.

Naime, na područjima rada kao što su prijavništvo/osobne isprave i statusna pitanja stranaca/radne i boravišne dozvole za strance, u proteklom je razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a prethodno provedenim anketiranjem MUP je utvrdio da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom i potrebnim kvalifikacijama.

image
Robert Fajt/Cropix

- Svi kandidati koji se prijavljuju na natječaj moraju udovoljavati propisanim općim i posebnim uvjetima za pojedino radno mjesto uz napomenu kako se mogu natjecati i osobe koje nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu njegovog kasnijeg polaganja sukladno Zakonu o državnim službenicima - napominju.

image
Matija Djanješić/Cropix

- Ohrabrujemo osobe s invaliditetom na sudjelovanje po ravnopravnoj osnovi budući da je Ministarstvo i do sada bilo otvoreno za prijam osoba s invaliditetom te zapošljavanja više stotina osoba s invaliditetom - naglašavaju u Ministarstvu, dodatno pojašnjavajući kako osoba s invaliditetom zapošljavanjem ne gubi osobnu invalidninu.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta mogu se podnijeti do 1. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 15:09