StoryEditorOCM
Splitšok i nevjerica

Potresno svjedočanstvo Splićanke čiju su mrtvu majku iz zgrade umjesto u lijesu iznijeli u - lancunu: ‘Još se tresem i plačem! Nosili su je kao neku životinju stepenicama...‘

Piše Vinko Paić
11. kolovoza 2022. - 20:44
Splićanka T. C. (podaci poznati redakciji) doživjela je traumatično iskustvo nakon što su djelatnici jednog splitskog pogrebnog poduzeća došli preuzeti njezinu preminulu majku.David Ebener/Dpa Picture-alliance Via Afp

Splićanka T. C. (podaci poznati redakciji) u travnju je doživjela traumatično iskustvo nakon što su djelatnici jednog splitskog pogrebnog poduzeća došli preuzeti njezinu preminulu majku.

Živjele su zajedno na drugom katu zgrade u splitskom kvartu Gripe. Majka je imala 85. godina, a preminula je u noći s utorka na srijedu. Ujutro 13. travnja kći o tome obavještava nadležne službe. Smogla je snage i sa sestrom pripremila voljenu majku na posljednji počinak očekujući da po nju dođe pogrebno poduzeće.

Kad su joj pozvonili na vrata i uskoro odnijeli mamu nije bila ni svjesna da će je iduće scene proganjati mjesecima kasnije te da zbog njih jedva uspijeva zaspati imajući noćne more.

- Kad su stigli izrazili su mi sućut. Jedan je djelatnik kazao: 'Dajte nam lancun', dok je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:02